Horoszkóp – Bak

Bak
december 22. – január 20.

A Bak bébi szemlélődő, megfigyelő, szereti a nyugalmat. Ne aggódjunk, ha hosszú csendbe burkolózik, ez tartózkodó természetének a jele. Nem szereti, ha megzavarják. Ha sokan vannak körülötte, az előbb-utóbb nyugtalanítani kezdi. Nem kedveli a változásokat. Alkalmazkodnunk kell a ritmusához. Már babaként is praktikus, szereti, ha megmutatják neki, hogyan működnek az új játékok, hogyan kell velük játszani. Valószínűleg korán szobatiszta lesz, mivel becsvágyó, és erős benne a szándék, hogy megfeleljen környezete elvárásainak.

Gyerekként komolynak és higgadtnak látszik. Nagy felelősségérzettel rendelkezik. Gondolkodik, utána cselekszik. Különösen fontosak neki a kapcsolatok. Mindenről kialakult véleménye van, de csak óvatosan mondja ki, amit gondol. Élvezetét lelheti az olyasfajta, kézzelfogható eredményt hozó tevékenységformákban, mint a gyurmázás, a tésztagyúrás, a kertészkedés, a homokozás vagy az építőjáték; szívesen gyűjthet és rakosgathat kavicsokat. Mivel óvatosság és némi visszafogottság jellemzi, kerüli a vad játékokat.

A legjobb ösztönzést a felelősséggel járó megbízások és a zsebpénz jelentik. Önbizalmát, játékos kedvét főleg pedig hamisítatlan életörömét szüntelenül táplálni kell, különben túlságosan komoly, esetleg koravén lesz. A Bak-gyermekre sok minden jellemző: kicsit magamutogató, minden érdekli, mindig ki akarja próbálni az új dolgokat. Érzelmeit ritkán nyilvánítja ki, de visszafogottsága nem akadályozza meg abban, hogy új kapcsolatokat teremtsen. A Bak-szülött általában kimondottan “jó gyermeknek” számít. Nem heveskedik, megbízható és pontosságra törekszik. Időben hazaér, készségesen segít otthon a házimunkában, szobájában rendet rak. Mindezzel együtt lassan, de biztosan halad céljai felé. Amit nem ér el első nekifutásra, azt szívós próbálkozásokkal közelíti meg.

A nagy baráti összejövetel nem az ő világa, jobban szeret otthon olvasni vagy tanulni. Kiválóan tud koncentrálni, élvezi az olvasást, kedvenc időtöltése a könyvek böngészése. Próbájuk meg rávenni a szórakozásra, kikapcsolódásra, mert hosszútávon zárkózottá válhat, és nehezen fog kommunikálni a többiekkel. Örül neki, ha dicsérik, s ez mindig ösztönzően hat rá.

Érzelmeit nem mutatja ki egykönnyen, elgondolásait sem osztja meg bárkivel; a haverkodás távol áll tőle. Ám aki barátjának tudhatja, az mindig számíthat rá – beleértve a problémás helyzeteket is. Becsvágyát állandóan serkenteni kell, így tud jobb eredményeket elérni. Mindig úgy érzi, hogy nem tud eleget. A szellemi túlterheléstől óvjuk, mert az depresszióval, memóriazavarokkal járhat. Ne érje semmi igazságtalanság, mert zárkózottá válik.

Iskolába kerülve a tanárok kedvence lehet. Szorgalmas, engedelmes, tiszteli a szabályokat. Osztálytársai közül csupán egyet-kettőt enged igazán közel magához, de a többiekkel is készséges, és igyekszik alkalmazkodni a közösség mindenkori életéhez. Különösen a reáltárgyakban jeleskedhet.

Pozitív személyiségjegyek

Ambiciózus és fegyelmezett
Gyakorlatias és megfontolt
Jó koncentrálóképességgel rendelkezik
Türelmes és körültekintő
Szórakoztató és tartózkodó
Rendszerető és ügyel a részletekre
Képes hosszú tervek megvalósításába belefogni

Negatív személyiségjegyek

Pesszimista és fukar
Túlzottan konvencionális és merev
Kevéssé közlékeny
Lassú és zárkózott

Jelképei

Uralkodó bolygója: Szaturnusz
Eleme: föld
Fém: ólom
Drágakő: ametiszt, türkiz
Kedvenc színei: méregzöld, szürke, fekete, barna
Virágok: borostyán, árvácska, vadárvácska

Tiltott ételek a terhesség alatt – 1.

Terhesség alatt ne egyél megszokásból, mert ezzel akár árthatsz is a magzatodnak. Miről kell lemondanod?Bűvös betűk az ultrahang leleten

A kismamák általában büszkén mutogatják az ultrahang vizsgálaton készült képeket. A vizsgálatnak van azonban egy kevésbé látványos kimenete, egy lelet, amin rengeteg fura rövidítés szerepel. De mit is jelentenek ezek?