Problémák a terhesség alatt – fulladás

A terhesség előrehaladtával egyre több oxigént kell belélegezned és egyre több szén-dioxidot kilélegezned. A növekvő baba közben felnyomja a hasi szerveket a mellkas irányába így lényegesen kevesebb hely marad a tüdődnek, mint normál körülmények között. A rekeszizom is feljebb tolódik. A baba növekedésével tüdőd egyre kevésbé tud már kitágulni, mert a rekeszizomnak kevesebb a mozgástere, ez okozza a fulladást. A terhesség késői fázisában kifelé nyúlik, hogy helyet adjon a rekeszizmának és a hasi szerveinek.

Néhány jó tanács

  • Ha ülsz vagy állsz, ne görnyedj előre, mert ez összenyomja a mellkasodat.
  • Ne folytass megterhelő sportokat, mert a sportolás tovább növeli a tested oxigénszükségletét.
  • Tanuld meg a hasi légzés technikát.

Hasi légzés

Ismételd ezt a gyakorlatot, amikor tudod, nagyon jó feszültség csökkentő és növeli a tüdő kapacitását. Ülj kényelmes törökülésben, az egyik lábadat helyezd a másik elé. Kulcsold össze a kezeidet és helyezd az állad alá, hogy a könyököd lefelé mutasson. Lassan szívd be a levegőt, miközben a könyöködet a füled fölé emeled. Ezután lassan fújd ki a levegőt. Vegyél újra levegőt úgy, hogy előre hajtod a fejed, majd fújd ki a levegőt, miközben a könyöködet visszaengeded a kiindulási helyzetbe.

Kórházi csomag összeállítása – 1. rész

Mikor állítsuk össze a kismama kórházi csomagot?

A csomag összeállítását nem érdemes az utolsó napokra hagyni. Sajnos előfordulhat, hogy koraszülött lesz a pici, a 35. hét után pedig bármelyik pillanatban reális lehet az érkezés. Kb. a 25. hét (max. 30. hét) végén érdemes végiggondolni, hogy az alábbi hosszú listából Te mit szeretnél bevinni magaddal, mi az, ami ebből már megvan otthon és mit kell külön beszerezni. A beszerzendőket csoportosítsd üzlet (lelőhely) szerint, és 2-3 hét alatt próbáld összevásárolni a hiányzó dolgokat.Horoszkóp – Rák

A Rák jegyében született gyermek – horoszkóp