Problémák a terhesség alatt – fulladás

A terhesség előrehaladtával egyre több oxigént kell belélegezned és egyre több szén-dioxidot kilélegezned. A növekvő baba közben felnyomja a hasi szerveket a mellkas irányába így lényegesen kevesebb hely marad a tüdődnek, mint normál körülmények között. A rekeszizom is feljebb tolódik. A baba növekedésével tüdőd egyre kevésbé tud már kitágulni, mert a rekeszizomnak kevesebb a mozgástere, ez okozza a fulladást. A terhesség késői fázisában kifelé nyúlik, hogy helyet adjon a rekeszizmának és a hasi szerveinek.

Néhány jó tanács

  • Ha ülsz vagy állsz, ne görnyedj előre, mert ez összenyomja a mellkasodat.
  • Ne folytass megterhelő sportokat, mert a sportolás tovább növeli a tested oxigénszükségletét.
  • Tanuld meg a hasi légzés technikát.

Hasi légzés

Ismételd ezt a gyakorlatot, amikor tudod, nagyon jó feszültség csökkentő és növeli a tüdő kapacitását. Ülj kényelmes törökülésben, az egyik lábadat helyezd a másik elé. Kulcsold össze a kezeidet és helyezd az állad alá, hogy a könyököd lefelé mutasson. Lassan szívd be a levegőt, miközben a könyöködet a füled fölé emeled. Ezután lassan fújd ki a levegőt. Vegyél újra levegőt úgy, hogy előre hajtod a fejed, majd fújd ki a levegőt, miközben a könyöködet visszaengeded a kiindulási helyzetbe.

Táplálkozás a második trimeszterben

Mintha kicseréltek volna. Tele vagy energiával, repesel az örömtől, hiszen szépen gömbölyödik pocakod és kis lakója is igen aktívan éli mindennapjait. A második trimeszter a terhesség legproblémamentesebb időszaka. Az állandó fáradtság a múlté és vége az émelyítő reggeleknek is. Színre lép a kívánós, jó étvágyú kismama.MicroSort-módszer

A módszer azon a tényen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó spermiumokban található DNS mennyisége kis mértékben (kb. 2,8%-kal) nagyobb, mint az Y kromoszómát tartalmazóban.