Horoszkóp – Mérleg

Mérleg
szeptember 23. – október 22.

A mérleg baba nagyon aranyos, mindig derűs, kedves és elbűvölő. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére, ezért sokat kell beszélni hozzá. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolsz, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, ezért talán akkor érzi magát a legjobban, amikor látogatóba érkeznek a rokonok-ismerősök, és mindenki őbenne gyönyörködik, körülötte sürög-forog.

Korán kiderülhet róla, mennyire fontos számára a harmónia és a nyugalom. Esetleges családi feszültségek esetén már egészen kicsi korától fogva békítő szerepet vállalhat, hiszen nagyon nehezen viseli el a konfliktusokat. Viszont nem szereti a döntéshelyzeteket, így bármin képes hosszan hezitálni. Sürgetés helyett azonban érdemes kivárni, míg végre dűlőre jut (még ha ez olykor nehéz is), mert később akár még felnőtt korában is környezetére háríthatja a döntéseket.

Hajlamos a lustaságra, ami később komoly gondot is okozhat. Hogy a céltalan lustálkodását elkerüljük, üres óráiban lássuk el hasznos, de belátható időn belül elvégezhető feladatokkal. Például vonjuk be saját holmijának rendben tartására, mivel ez amúgy sem erős oldala.

A Mérleg-szülötteket sokkal jobban érdekli a mutatós eredmény, mint a katonás rend. A Mérleg-lányok kedvelik a bizsukat, a pasztellszínű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg-fiúknak fontos a barátság. Mivel szeret másokkal együttműködni, beszélgetni, ezen kívül udvariasságra, kedvességre törekszik, többnyire zavartalanul képes beilleszkedni az óvodai, iskolai közösségbe. Csak olyankor veszekszik, ha végképp nem lát más megoldást. A pedagógusok elvárásainak igyekszik megfelelni, bár a leckeírás és a szorgalmas tanulás nem okvetlenül tartozik kedvenc foglalatosságai közé.

A kreativitást érdemes felismerni és bátorítani; gyakran valódi tehetség lappang a Mérleg gyermekben, de ha nem kap ösztönzést, nem fejlődik olyan gyorsan, mint más jegyben született társai. Érzelmi élete gazdag és erőteljesen befolyásolja döntéseiben.

Pozitív személyiségjegyek

Élénk elmével rendelkezik
Alkalmazkodó és társkedvelő
Tapintatos és figyelmes
Romantikus és elbűvölő
Idealista és békés természetű
Kiváló közvetítő és szónok
Sokat tréfálkozik
Igen nagy a képzelőereje

Negatív személyiségjegyek

Hiszékeny és könnyen befolyásolható
Határozatlan és ingatag
Hajlamos meghajolni az erősebb akarat előtt
Nem tud nemet mondani
Kacér és önmagával szemben elnéző
Könnyen változik a hangulata

Jelképei

Uralkodó bolygója: Vénusz
Eleme: levegő
Fém: réz
Drágakő: zafír, jade
Kedvenc színei: rózsaszín, halványzöld és a kék különböző árnyalatai
Virágok: a nagyszirmú rózsafajták és a kék színű virágok, például a harangvirág

Milyen a gyermek széklet állaga, színe

Milyen az egészséges baba széklete, és hogyan változik a széklet állaga, színe, ha valami gond van. Mire figyeljünk a baba illetve kisgyermek székleténél?Hogyan kell lázat mérni babánál, gyermeknél?

Ironikus módon egy lázas gyermeknél a legnehezebb lázat mérni. Hogyan lehetünk mégis biztosak benne, hogy jól mértük meg a gyermek testhőmérsékletét. Módszerek, érvek, ellenérvek.