Problémák a terhesség alatt – ízületi fájdalom

A terhesség alatti problémák cikksorozatunkat olvasva joggal kérdezheted, mi jöhet még? Nos, az ízületi fájdalom. A terhesség alatt a testedben bekövetkező változások sajnos az ízületeidet sem kímélik, de ne aggódj, ezek csak átmeneti problémák a szülést követően elmúlnak.

A terhesség során az egyik leggyakoribb ízületi probléma a szeméremcsonti fájdalom. Van, akinél ez pusztán csak kellemetlen érzést okoz, míg másoknál még akár a lassú járás is komoly fájdalmakkal jár.

A medencének van elől egy ízülete, amelyet erős ínszalagok tartanak és támasztanak. A terhesség ideje alatt ezek a szalagok meglazulnak, ami miatt az ízület veszít a stabilitásából, azonban ez segíti a medence tágulását, ezzel a baba átjutását a szülés során. A fájdalom egészen lent jelentkezik a csípőnél, az alhasban és a lágyéknál.

Amint látod ezek a változások fontos okkal történnek és sajnos túl sok mindent nem lehet tenni ellene, mint oly sok minden más esetben itt is a türelem az egyik legfontosabb tanács.

Néhány jó tanács

  • Kerüld a sok gyaloglást és ne állj sokáig egy helyben. A sorbaállás ilyenkor kifejezetten rossz ötlet.
  • Ha teheted, használj magasított széket, ezzel ugyanis tehermentesítheted a medencédet.
  • Ha ülsz, ne tedd keresztbe a lábad, amikor pedig felállsz, zárd össze a térdeidet.
  • A haskötő megtámasztja a hasad, ami szintén sokat segíthet.
  • A fájdalom enyhítésére a fizikoterápia remek lehet.
  • Amikor csak teheted polcold fel a lábad.

Fejlődési mérföldkövek: Fogás

Annak elsajátítása a baba számára, hogy hogyan fogjon és tartson meg tárgyakat a kezében bevezeti őt a játék birodalmába. A fogás megtanulása az első lépés, hogy később képes legyen enni, játszani, rajzolni. Mikor kezdődik Az újszülötteknek megvan a velük szültetett képességük, hogy tárgyakat fogjanak meg, de általában legalább egy évbe telik számukra, hogy megfelelően koordinálni [...]Horoszkóp – Ikrek

Az Ikrek jegyében született gyermek – horoszkóp