Horoszkóp – Oroszlán

Oroszlán
július 23. – augusztus 22.

Már csecsemőnek sem könnyű eset a kis Oroszlán! Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.

Kitartó. Igen kitartóan képes például bömbölni céljainak elérése érdekében. Persze kitartása más területeken is érvényesül, nem nyugszik bele egykönnyen abba, ha valami elsőre nem sikerül neki. Becsvágyó, győzni akar, és hiúsága is bátor tettekre sarkallja. Mivel önmaga előtt is tökéletesnek akar látszani, problémáit nem osztja meg könnyen másokkal.

Magabiztossága nem olyan erős, mint amilyennek látszik, és meglepően könnyű elbizonytalanítani a fiatal Oroszlánt – talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele.

Mindemellett, ha úgy érzi, hogy kellőképpen megbecsülik a személyét, igazi nagyvonalúságra képes. Átadja kedves játékát a kisebbeknek, védelmezi nála gyengébb társait és szeretteit. Cserébe elvárja, hogy gesztusait kellőképpen értékeljék, továbbá, hogy elismerjék irányítói-vezetői szerepét. Ő maga nemigen tűri az irányítást, külön a direkt utasításokkal szemben ellenálló. Szereti, ha bizonyos kérdésekben ő határozhat, ezért pillanatnyi életkorának megfelelő mértékben ajánlatos véleménynyilvánítási és döntési lehetőséget biztosítani számára.

Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel kísérni ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.

Általában az iskolai előmenetele problémamentes. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáld meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos. A játékosabb felfogást képviselő, kreatív pedagógusok odavannak érte, a diktatórikus elveket vallók viszont aligha kedvelik, mert nem jellemzi őt holmi vak engedelmeskedés.

Pozitív személyiségjegyek

Széles látókörű és nyitott
Kreatív és lelkes
Nagylelkű és melegszívű
Becsületes
Hűséges és odaadó
Jó vezető

Negatív személyiségjegyek

Túlzottan becsvágyó
Merev és ellentmondást nem tűrő
Fontoskodó és leereszkedő
Fokozott önbecsülés
Hatalmaskodó és tolakodó
Rugalmasság hiánya

Jelképei

Uralkodó bolygója: Nap
Eleme: tűz
Fém: arany
Drágakő: a tüzesen csillogó rubin
Kedvenc színei: a Nap ragyogó színei: sárga, narancs és vörös
Virágok: a sárga virágok, pl. a boglárka, gólyahír, körömvirág a tavirózsa és a liliom

Gyermek elsősegély: fulladás

Gyermeknél a fulladás számos okból bekövetkezhet. Csecsemőknél és kisgyermekeknél leginkább a szájba vett apró tárgyak lenyelése okozhat gondot, de ugyanilyen veszélyes lehet a vízbefulladás is.Tiltott ételek a terhesség alatt

Nagyon fontos, hogy a terhességed alatt ne csak magadra, hanem a bened fejlődő apróságra is odafigyelj. Az egyik legfontosabb dolog, ami figyelned kell a kilenc hónap alatt, az az étkezés, hiszen az általad elfogyasztott ételek/italok közvetlenhatással vannak a babádra is.