Horoszkóp – Ikrek

Ikrek
május 21. – június 21.

Az Ikrek jegyében született, csaknem mindenkin túltesz kíváncsiságával. Igyekszik mihamarabb kapcsolatba kerülni a körülötte élőkkel. Erős közlésvágya miatt általában korán elkezd beszélni, és hogy megtudhassa, mi van a kiságyon-pelenkázón túl, többnyire gyorsan és ügyesen megtanul helyet változtatni is.

Érdemes már akkor is sokat beszélni hozzá, amikor ő maga még csupán mimikával és hangokkal képes visszajelezni. Gyorsan tanul, érdeklődő és rendkívül mozgékony. Hajlamos a nap végéig ébren lenni. Mozgékonyságából adódóan nevelése sok türelmet és odafigyelést igényel. Fontos, hogy nap, mint nap biztosítsuk számára a megfelelő mozgáslehetőséget és levegőzést, különben nem lehet vele bírni. A mozgáshoz teret engedő, bő ruhák illenek hozzá. Szüleinek gondoskodniuk kell az elegendő mennyiségű játékról, amellyel boldogan elfoglalja magát, mert az unalmat nem viseli el, szinte fél tőle.

Élénk figyelemmel kíséri a körülötte zajló eseményeket, és rendkívüli mértékben igényli a társaságot. Amit lát és hall, azt a későbbiekben javarészt rögtön tovább is adja, mivel igen lényeges számára, hogy az aktualitásokról ő tájékoztathassa elsőként környezetét.

Mindig gondoskodni kell arról, hogy eleget pihenjen, mivel a sok élmény intenzív befogadása és feldolgozása során hajlamos túlfárasztani magát. Elalvás előtt teremtsünk körülötte nyugodt körülményeket, és türelmesen, nyugodtan várjuk ki, amíg lassan lecsendesedik. Az esti elalvás azonban ezzel együtt is egy kész cirkusz.

Játékait viszonylag hamar megunhatja, ezért pénztárcakímélő megoldásként ajánlatos olyasfajta eszközöket beszerezni számára, melyek variálhatók vagy mozgáshoz köthetők. A kitartás és a rendszeretet nem tartozik legfőbb erényei közé. Egyszerre több dologba is belefog, közülük sokat félbehagy, hogy máris új kaland után nézhessen. Nem árt biztatni, hogy lehetőleg fejezze be, amit elkezdett, de legalább rámoljon el maga után, ha félbehagy valamit.

Szereti a játékokat és elvárja, hogy mindenki játsszon vele. Nagy dumás és jó néven veszi, ha sokat beszélnek hozzá. Emlékezőtehetsége kitűnő, elméje kifejezetten élénk. A gyermekközösségekbe többnyire jól beilleszkedik, sok barátot szerez, igaz, váltogatja is őket. Gyors felfogásának köszönhetően nemigen akad problémája a tanulással. Az alapos, elmélyült ismeretszerzés helyett sokkal szívesebben választja az információkban való könnyed szemezgetést, ez pedig könnyen felületességet szül. Kiváló felfogóképessége mellett figyelme nagyon hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Humora és fantáziája miatt elbűvölő gyermek.

Pozitív személyiségjegyek

Segítőkész és szociális
Jókedvű és barátságos
Beszédes és eszes
Alkalmazkodó és sokoldalú
Intellektuális és ékesszóló
Fiatalos és energikus
Nincs benne agresszivitás

Negatív személyiségjegyek

Felületes és állhatatlan
Ideges és feszült
Néha bizonytalan
Tapintatlan
Túl játékos
Egyszerre sok dologgal foglalkozik, hajlamos szétforgácsolódni

Jelképei

Uralkodó bolygója: Merkúr
Eleme: levegő
Fém: higany
Drágakő: achát
Minden színhez, de különösen a sárgához vonzódik
Virágok: gyöngyvirág, levendula, mirtusz

Fertőző gyermekbetegségek – 1. rész

Mik a leggyakoribb gyermekbetegségek, mik ezek tünetei és hogyan védekezhetünk ellenük?A 15 leggyakoribb aggodalom a terhesség alatt – 2. rész

Álljon itt további néhány tanács, hogy a terhességed alatti túlzott aggodalmakat elkerüld, válaszolunk a leggyakoribb kérdésekre, félelmekre.