Horoszkóp – Rák

Rák
június 22. – július 22.

Ragaszkodó és érzékeny természetű. A családi légkör változása azonnal nyomot hagy a hangulatán, ezért a Rák baba az egyik pillanatban csupa mosoly, a másikban pedig csupa könny lehet. Olykor akár egyetlen rossz szó is elegendő ahhoz, hogy megbántódjék, ám egy kis kedvesség, biztatás hatására ismét elszáll minden bánata. Sérelmeit mindazonáltal nehezen feledi, sokáig rágódhat rajtuk. Érzékenysége folytán roppant óvatos, ez a tulajdonság az ő kis “páncélja”.

Általában már csecsemőkorában kiderül róla, hogy igencsak szereti a hasát. Nagyobbacska korában is szívesen hódol az evés örömeinek, ám mivel gyomra kényesebb az átlagosnál, továbbá hízásra is hajlamos lehet, ajánlatos, hogy erősen figyeljünk egészséges táplálására. Kényes a kiságyára, amelyet személyes birodalmának tekint, ahol nem tűr meg másokat, legfeljebb a babáit és játékait, melyekkel amúgy is szívesen veszi magát körbe. Hogy kiegyensúlyozott legyen, fontos a kielégítő alvás. Biztosítsunk számára hosszú pihenéseket is.

Gazdag fantáziáját alaposan megmozgatják a mesék, a családi történetek. Szívesen álmodozik. Korán kimutathatja “anyáskodó” hajlamait, odaadóan pátyolgatja babáit. A Rák szülöttei nem kedvelik az erőszakot, a durvaságot, így lehetőség szerint kerülik a nyílt konfliktusokat. Házias, de rendkívül kényelemszerető is, mesterfokon képes űzni a lustálkodás művészetét, mindamellett igazi gyűjtögető. A játékok szortírozása mindig csatározásokkal jár, mert a gyerek szemében még a legkisebb apróság is értékes, s mert emlékek fűzik hozzá, nehezen válik meg tőle.

Vendégek előtt ne próbáljuk szerepeltetni, mert ez csak növelheti szégyenlősségét. Ne tartsd bizonytalanságban, hiszen hajlamos az aggodalmaskodásra, és ha olykor bosszantóan szeszélyesnek bizonyul is, sose illesd durva kritikával!

Az iskolában eleinte félénknek tűnhet, ám előbb-utóbb szinte biztosan megkedvelteti magát, annak ellenére, hogy olykor a kelleténél sértődékenyebb. Különösen fogékony lehet a történelem és az irodalom iránt. Tanulási eredményeit nagyban befolyásolhatja tanára személyisége. Ha kölcsönösen jó viszonyt sikerül vele kialakítani, érzelmileg is motivációt kap arra, hogy jól teljesítsen, és ez az ő esetében sarkalatos kérdés!

Pozitív személyiségjegyek

Figyelmes és gyengéd
Nagylelkű
Mély érzésű és odaadó
Elegendő önbizalommal rendelkezik
Intuitív és fantáziadús
Éles eszű és megfontolt
Védelmező és együttérző
Álmai megvalósítására törekszik

Negatív személyiségjegyek

Lusta és félős
Nehezen szembesül a valósággal
Szeszélyes
Túlérzékeny és sértődékeny
Érzékenysége érzelgősségbe fordulhat
Ráerőszakolja magát másokra
Túlságosan ragaszkodó

Jelképei

Uralkodó bolygója: Hold
Eleme: víz
Fém: ezüst
Drágakő: igazgyöngy
Kedvenc színei: füstszürke, ezüstkék
Virágok: a fehér virágok, különösen a fehér rózsák, az akantusz és a szulák, valamint a tavirózsa és a liliom

Hogyan tudom egyszerűen meghatározni a peteérés (ovuláció) idejét?

Ha normál a ciklusod és nincsen semmi egészségügyi problémád, ami a teherbe esésedet befolyásolná, a legtermékenyebb napok meghatározása nem is olyan nehéz, mint gondolnád.Mit tegyek, ha nem akar elaludni a baba?

Az első 6, esetenként 12 hétben a legtöbb baba elég rendszertelenül alszik. A 3. hónap után azonban már igen jók az esélyeid, hogy kialakíts egy, a baba számára is megfelelő rendszerességet az alvásokban.