Készségfejlesztő játékötletek 3-6 hónapos korig

Éneklés
Énekelj egy gyermeknótát a picinek és mutasd meg neki, hogy hozhat létre különböző hangokat, hogy zenei aláfestést adjon a dal mellé. Tapsolhat a kezével, doboghat a lábával, vagy rázhatja a csörgőt. A fontos, hogy érezze, része van abban amit együtt csináltok.

Fogdosni szabad
Nagyon fontos érzékszervünk a bőrünk, tapintás útján rengeteg olyan információhoz juthatunk hozzá, amelyet más módon nem szerezhetnénk meg. A baba számára izgalmas felfedezés, amikor megérti, hogy egy például egy piros alma és egy piros gumilabda mennyire különböző lehet, bár hasonló a formájuk és a színük.
Adj a pici kezébe a háztartásban fellelhető néhány biztonságos tárgyat, hogy felfedezhesse a formáját, anyagát, keménységét. Ilyenek lehetnek például egy műanyag pohár, edény, szivacs, papír. Izgalmas felfedezések forrása lehet az is, ha különböző szöveteket adsz a kezébe: bársony, gyapjú, farmer, csipke. FONTOS: ilyenkor semmiképen ne hagyd magára, mert könnyen akár a nyaka köré is tekerheti a ruhadarabokat, vagy bármilyen más módon kárt tehet magában még a legártalmatlanabbnak tűnő tárggyal is.

Készíts képeskönyvet
Fogj néhány kartonlapot és ragassz színes, vidám képeket mindkét oldalukra. Ezután egy papírlyukasztóval lyukaszd ki őket és fűzd össze például egy függönytartó gyűrűvel. Ezzel a módszerrel könnyen és olcsón készíthetsz vidám képeskönyvet a babának és könnyen cserélheted is benne a képeket, ha szükséges.

Zörgő móka
Egy jól zárható műanyag dobozba, vagy palackba tegyél rizst, száraztésztát, vagy akár egy csengőt. Győződj meg róla, hogy jól le van zárva, majd rázd meg és figyeld hogyan reagál rá. Ha átlátszó a műanyag a pici még láthatja is a sok csörgő érdekességet.

Repülő játék
Fektesd le a babát egy pokrócra. Tarts egy játékot, vagy plüss állatot, a feje mellett az egyik oldalán, hogy jól láthassa, majd lassan “röptesd” át a feje fölött a másik oldalra, így a pici végigkövetheti a szemével.

Problémák a terhesség alatt – fejfájás

A terhesség alatti fejfájás, nem tartozik a leggyakoribb terhességi tünetek közé, mégis fontos tisztában lenned, mit tehetsz, ha fejfájás gyötör, különösen, ha migrénes vagy.Tápszerek típusai, fajtái

Sok esetben és minden igyekezetünk ellenére sem tudunk szoptatni. Ebben az esetben a tápszeres táplálás, mint alternatíva kerül előtérbe. Mindenképpen és nagy bizalommal forduljunk gyermekorvosunkhoz, hogy a kereskedelemben kapható számos anyatej helyettesítő tápszerből a legjobbat válasszuk ki babánknak. Tápszerek – fajtái, típusai Ha a családban nincsen allergiás megbetegedés, és csecsemőnk is egészséges, a következő fajta [...]