Horoszkóp – Bika

Bika
április 21. – május 20.

Kényelemszerető és biztonságkereső alkat. Erősen igényli a testi kontaktust, a simogatást, az ölelést. Mindezt rendkívüli kedvességgel képes meghálálni, a Bika-bébi imádnivaló. Szereti a puha, kellemes tapintású játékokat.

Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. Fontos számára a precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Nincs ínyére például, ha nem cserélik ki azonnal a pelenkáját, mihelyt szükségessé válik, ha szülei folyton ide-oda viszik magukkal, vagy ha mindig más vigyáz rá.

A helyváltoztatás és önkifejezés formáit általában nyugodt tempóban sajátítja el, hiszen összehasonlíthatatlanul előnyösebbnek tűnik számára, ha mindent odahoznak neki, amire szüksége van, mint az, hogy saját magának kelljen erőfeszítéseket tennie érte. Egyébként is nehezen szánja rá magát a változtatásokra.

Jó hatással lehet rá a zene, illetve az, ha énekelgetnek neki. Nem ritkán ő maga is örömmel hangicsál. Kedvét lelheti a festésben, de még inkább a gyurmázásban, homokozásban, mivel pozitív élményt jelent számára, amikor a kézzelfogható valóságról szerezhet tapasztalatokat.

A játékban sokkal inkább az érzéki élvezetet keresi, mint a kalandot. Szüleinek nem kell attól tartania, hogy minduntalan a legmagasabb fára akarna felmászni, vagy hogy lépten-nyomon verekedésbe bonyolódna. Hajlamos lehet viszont arra, hogy egész álló nap a televízió előtt tespedjen. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos már kezdettől fogva helyes szokásrendet kialakítani.

A gyermekközösségekbe valószínűleg jól beilleszkedik, hiszen alapjában véve békés természetű és harmóniára törekvő egyéniség. Kifejezésmódja többnyire nyugodt, megfontolt, gondolkodásában alaposságra törekszik. Leginkább a gyakorlatban is hasznosítható, illetve a gyakorlati példákkal is megvilágított ismeretek ragadják meg, azonkívül igen fogékony lehet a művészeti tárgyak iránt. Nem biztos, hogy ő “vágja” leggyorsabban a választ minden kérdésre az iskolában, olykor akár lassúnak is tűnhet a felfogása, ám amit egyszer megtanult, arra élete végéig emlékszik.

Pozitív személyiségjegyek

Kitartó és céltudatos
Türelmes és megbízható
Higgadt és becsületes
Melegszívű és odaadó
Harmóniára törekszik

Negatív személyiségjegyek

Túlságosan szereti a biztonságot
Önmagával szemben elnéző
Haragtartó és merev
Hajlamos a konokságra és besüppedni a megszokásba
Fél kockázatot vállalni
Féltékeny és kisajátító
Túl sok mindent szeretne

Jelképei

Uralkodó bolygója: Vénusz
Eleme: föld
Fém: réz
Drágakő: a zöld smaragd
Kedvenc színei: a pasztellszínek, különösen a rózsaszín, a halványkék és a zöld
Virágok: gyűszűvirág, rózsa, pipacs, harangvirág, százszorszép, ibolya

Segítség, a gyermekem a falra rajzol!

Előbb-utóbb minden szülő szembesül a problémával: amint rajzeszköz kerül a pici kezébe, rögtön nekiesik a falnak a kis művész. Aztán jöhet a korrekciós festés. Nem kell azonban mindig így lennie, van megoldás a problémára.Védőoltások

A védőoltások a betegségek megelőzésére szolgáló gyógyszerek, melyeket injekcióval juttatnak be a szervezetbe. Magyarországon néhány védőoltás kötelező.