Shettles-módszer

A baba nemének befolyásolására talán az egyik legismertebb az ún. Shettles-módszer. Alapja az a megfigyelés, hogy az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek (amelyből fiú születik) kisebbek, gyorsabbak és csak lúgos környezetben maradnak hosszabb távon is életben. Az X-kromoszómát tartalmazó (amelyből lány születik) hímivarsejtek pedig lomhábbak, viszont sokkal tovább maradnak életben és jól tűrik a savas közeget (a nő hüvelyében általában enyhén savas környezet uralkodik, amelynek fontos szerepe van a fertőzések megakadályozásában).

Misszionárius póz és az időzítés

Akik tehát fiú gyermekre vágynak, javasolt, hogy az együttlétet az ovuláció idejére időzítsék. Gyorsaságuk miatt ugyanis az Y-spermiumok érnek először a petesejthez, így, ha már van érett petesejt, nagyobb az esélyük arra, hogy megtermékenyítsék azt, mielőtt az X-spermiumok odaérnek. Az Y-spermiumok maximum 2 napig maradnak életben. Tovább javíthatja az esélyeket, ha a szeretkezéshez ilyenkor olyan pózt választotok, ahol a férfi mélyebbre tud hatolni a hüvelyben, így a spermiumok közelebb kerülnek a méhnyakhoz, s kevesebb időt kell eltölteniük a számukra igen kedvezőtlen savas kémhatású hüvelyben. További esélynövelő, ha, az aktus során a nőnek is van orgazmusa, mivel az ilyenkor termelődő váladék fokozza a méhnyak lúgosságát, ami az Y-spermáknak kedvező.

Ha kislányt szeretnétek, leginkább a misszionárius póz ajánlott, ez ugyanis kevésbé mély behatolást eredményez, így az Y-spermiumok java része a savas kémhatású hüvelyben elpusztul és főként a női kromoszómákat hordozó spermiumsejtek maradnak életben és jutnak tovább a petesejt felé. Fontos az időzítés is: ha kislányt szeretnétek, akkor érdemes az ovuláció előtt 2 nappal szeretkezni, így a peteérés időpontjára többnyire már csak az ellenállóbb, X-kromoszómás spermiumok maradnak életben és képesek megtermékenyíteni a petét.

A spermiumok élettani képességei (úszási képesség, savas közeggel szembeni ellenálló képesség) igen széles skálán mozoghatnak, így 100%-os megoldást ez a módszer sem nyújthat.

Bemutatkozás

Szerencsés vagyok, mert nagycsaládban nőttem fel, boldog feleség és háromgyerekes anya vagyok. A hétköznapokban a “hobbimnak élek”, matematika-kémia-informatika szakos tanárnő vagyok egy általános iskolában. Jelenlegi osztályom nyolcadikos.
Ezekben a cikkekben a mindennapi életemben felmerülő kérdéseket, problémákat és az általam talált megoldásokat szeretném megosztani az olvasókkal.Mese, mese mátka – Ártalmasak-e a rémmesék?

A gyermekmesék tele vannak ijesztő, félelmetes alakokkal, mint a boszorkány, hétfejű sárkány és ha nem is félelmetesek az alakok, de a történetek sokszor tele vannak horrorfilmbe illő jelenetekkel. Vajon árthat ez a gyermek lelkének?