Baba receptek (6-12 hónap)

Amennyiben elég anyatejed van, gyermekednek az első 6 hónap során az anyatejen kívül nincsen szüksége más táplálékra, hiszen az anyatej tökéletesen fedezni a pici szükségleteit. A 6. hónaptól azonban lassan el lehet kezdeni adagolni egyéb ételeket is. Természetesen a szoptatást ne hagyd abba egyik napról a másikra, hiszen idő, amíg a csecsemő átáll az anyatej-mentes étrendre. Egy ilyen korú csecsemőnek azonban még nem lehet bármilyen ételt adni, ebben a korban még vannak tiltott ételek, de néhány zöldségfélét már ehet.

Receptek 6-12 hónapos gyerekeknek

Burgonyafőzelék
A megmosott, meghámozott, feldarabolt burgonyát kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük. Fele főzővízzel, fele anyatejjel vagy tápszerrel simára keverjük, majd felforraljuk. Körülbelül méz sűrűségű legyen.
A csecsemőknek ez az első főzeléke.

Sárgarépa főzelék
A megmosott, meghámozott, feldarabolt sárgarépát kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük. Fele főzővízzel, fele anyatejjel vagy tápszerrel simára keverjük, majd felforraljuk. Körülbelül méz sűrűségű legyen.
A burgonyát és a sárgarépát készíthetjük együtt is.

Paradicsomos burgonya
A paradicsomot megfőzzük, átpasszírozzuk, és megfőtt, áttört burgonyához keverjük. Adhatunk a burgonyához nyers paradicsomlevet is, így nagyobb vitamin-tartalmú ételt kapunk.

Milyen nemű lesz a baba?

Kisfiút szeretnél? Vagy kislányt? Számos módszer létezik ennek befolyásolására, ezek némelyike megfigyeléseken alapuló természetes módszer, de ma már léteznek mesterséges orvosi módszerek is.Vigyázz – A terhességi toxoplazmózis

A toxoplazmózis kórokozója, egy egysejtű parazita, mely a macskában szaporodik, de a “köztes gazda” lehet bármilyen melegvérű állat (pl. szarvasmarha), illetve akár az ember is.