Horoszkóp – Halak

Halak
február 20. – március 20.

Csecsemőként igen nagy alvó. Csendes álmodozó, lágy természetű. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.

A Halak gyermek igen érzékeny, könnyen megijed például az erős zajoktól. Sosem szabad ráripakodni, vagy gúnyos megjegyzéseket tenni rá. Ha síró embert lát, ő is könnyen elsírja magát. Együttérző és ragaszkodó, szeretteit szinte bálványozza, és odavan azért, hogy babusgassák őt.

Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, s elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében egyik kedvence. Kitűnő felfogású, könnyen megérti a dolgok rejtett lényegét. Kedvenc időtöltése a séta, vagy a játszótéri mókázás valamelyik családtaggal. Alapvető fontosságú, hogy a szülők őszinteségre neveljék a Halak jegyében született gyermeket. Ez sokszor nehézségekbe ütközik, de a nemkívánatos hajlam a valóság kiszínezésére súlyos gondokat okozhat a későbbiekben.

Kevésbé gyakorlatias, sokszor csodálkozva figyeli, hogy mi történik körülötte a világban. Élénk a fantáziája, szeret álmodozni, amiről gyakran árulkodik arckifejezése is. Hajlamos lehet arra, hogy a problémák elől a maga által teremtett meghitt világba meneküljön, ahelyett, hogy cselekedne. Ennek fő oka, hogy szégyellős, hogy fél a kudarctól, hogy önértékelése ingadozó. Hajlamos alulbecsülni lehetőségeit, valamint retteg attól, hogy bárkit is megbántson. Fokozott érzékenysége miatt félénkké válhat, a büntetéstől való félelme miatt füllenthet.

A mindennapok esetleges veszélyhelyzeteire hívjuk fel a figyelmét, ám sose ijesztgessük, mert a Halak-gyermek eleve hajlamos lehet a szorongásra.

A közösségekbe általában könnyen beilleszkedik, mivel önzetlenül segít mindenkinek. Tanárainak szót fogad és alkalmazkodik az óvodai, iskolai szabályokhoz. Olykor azonban szórakozott módon megfeledkezhet egyes feladatairól. Általában csendes, szemlélődő, sokkal inkább a nyugalomra és a szeretetre vágyik, mint az úgynevezett “kihívásokra”. Kamaszként látszólag nyugodt, de belül forrong. Ez hatással lehet iskolai eredményeire. Biztassuk, hogy mondjon el mindent! Az irántunk való szeretet miatt esetleg nem mer beszélni a gondjairól. Mivel lelke mélyén kedves álmodozó, ne terheljük a saját mindennapi gondjainkkal.

Gyakran támogatja a nála nehezebb helyzetben lévőket. Akkor is, ha semmit sem várhat tőlük viszonzásul, és ha senki nem értesül jótettéről. Igazi jó ember.

Pozitív személyiségjegyek

Eredeti és tréfás
Fantáziadús és érzékeny
Együttérző és kedves
Önzetlen és naiv
Intuitív és jóindulatú
Választékos és önfeláldozó

Negatív személyiségjegyek

Ábrándokba menekülő és idealista
Zárkózott és határozatlan
Gyenge akaratú és befolyásolható
Nehezen fejezi ki érzelmeit

Jelképei

Uralkodó bolygója: Neptunusz
Eleme: víz
Fém: platina, ón
Drágakő: a színtelen, varázslatos holdkő (adulár)
Kedvenc színe: halvány tengerzöld
Virágok: tavirózsa, tengerkék színű virágot hozó növények

Horoszkóp – Oroszlán

Az Oroszlán jegyében született gyermek – horoszkópHonnan tudhatom, hogy közeleg a szülés?

Ha addig nem is, a harmadik trimeszter során egyre többször gondolnak a kismamák a szülésre és egyfajta feszült várakozás lesz úrrá rajtuk. Honnan tudhatod, hogy közeleg az idő?