Horoszkóp – Kos

Kos
március 21. – április 20.

A Kos bébi vidám, életerős, tele energiával, legszívesebben a nap minden percében mozogna, egy igazi örökmozgó, amolyan minden lében kanál típus. Markáns egyéniség. Igazi akarnok, aki nehezen fogad el segítséget. Amint lehet – szó szerint is – a saját lábára áll. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni. A külvilág hatásaira hevesen, nemegyszer meggondolatlanul reagálhat, olykor “fejjel megy a falnak”. A Kos-gyermeken mindig találunk egy-két új horzsolást, kék foltokat, ugyanakkor a tipikus Kos-gyermekre nem mondható el, hogy diplomatikus alkat.

A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos-bébi nagyon mélyen alszik, van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges. Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára. Óriási kíváncsisága szüntelenül sarkallja, hogy mindent felfedezzen.

Egyenes jellem aminek az árnyoldala, hogy véleményét kertelés nélkül közli, igaz, ezzel időnként megbánthat másokat. Szenvedélyes, tüzes temperamentumú, ám ha “kitombolta” magát feledi sérelmeit. Képes a nagyvonalúságra, szívesen kel a gyengébbek védelmére, de nem kíméli azokat, akiket ellenfelének tart. Kezdeményező, vezetésre termett személyiség. Óvodába, iskolába kerülve a csoport hangadói közé tartozik. Mivel izgága és könnyen dühbe gurul, nem tartozik a “könnyen kezelhető” gyerekek közé. Felfogóképessége általában gyors, de könnyen ráunhat egy-egy feladatra. Türelmetlensége és fegyelmezetlensége miatt az iskolai előrejutás rendszerint nem zökkenőmentes, viszont a testnevelés órákon elemében van, kedvelheti a mozgás minden formáját.

Bármibe fog, az élre tör, optimizmusa kisugárzó. Legfeljebb az gátolhatja, hogy türelmetlenségre hajlamos és nem elég kitartó.

Pozitív személyiségjegyek

Őszinte, becsületes és hűséges barát
Vállalkozó szellemű és energikus
Erős akaratú és dinamikus
Újító és merész
Lelkes és magabiztos
Dinamikus és gyors felfogású;
Munkaképessége és kitartása bámulatra méltó
A gondolatról gyorsan áttér a cselekvésre

Negatív személyiségjegyek

Heves és makacs
Önző és lobbanékony
Impulzív és türelmetlen
Meggondolatlan és vakmerő
Túl gyorsan akar mindent
Nagyon konok
A diplomáciai érzék, az ítélőképesség és a tekintélytisztelet teljes hiánya

Jelképei

Uralkodó bolygója: Mars
Eleme: tűz
Fém: vas
Drágakő: gyémánt
Kedvenc színe: piros
Virágok: a bogáncs, büdös gönye és a lonc hagyományos Kos-növények

Császármetszés: mikor életmentő és mikor veszélyes?

Lényegesen ritkábban indokolt azonban orvosilag a császármetszés, mint azt valójában elvégzik. Sokan gondolják, hogy a császármetszésnek sokkal kisebb a kockázata, mint a természetes szülésnek, ez azonban a legtöbb esetben egyáltalán nincs így, sőt…Babakelengye lista – mire van szüksége egy babának

Sok mindentől függhet, hogy miknek is kell szerepelni egy babakelengye listán, a “lazább”, vagy gyakorlott anyukák listája valószínűleg rövidebb, míg a picit aprólékosabb anyukák a lista egy bővebb kiadásával “dolgoznak”.