Készségfejlesztő játékötletek 6-9 hónapos korig

Házi készítésű csörgő
Egy kis műanyag dobozt (vigyázz, hogy ne legyen túl kicsi, nehogy a pici lenyelhesse) tölts meg rizzsel és gondosan zárd le. Ha készen vagy a pici már rázhatja is az új csörgőjét.

Játék a tejes dobozzal
Öblíts ki néhány tejes, vagy üdítőitalos dobozt, ezek remekül használhatók akár hatalmas építőkockaként, de ragaszthatsz az oldalukra képeket állatokról, vagy elfektetve kamionról, vonatról. Beszélhetsz neki arról amit a képeken lát, miközben játszhat a dobozokkal. És ha a fenekére huppan és véletlenül ráül valamelyikre, abból sem lesz nagy baj.

Hol a játékmaci
Rejtsd el a babád egyik játékát valahol a lakásban, majd vidd körbe a lakásban szobáról szobára a játékot keresgélve, közben folyamatosan mond neki, hogy éppen melyik szobában jártok és milyen tárgyak vannak az adott szobában.

Gurítsd a labdát
Guríts oda a babának egy puha labdát és tanítsd meg neki, hogyan tudja megfogni majd visszagurítani neked.

Használd a lábad
Lógass egy csörgőt, vagy valami hasonló zajkeltő játékot a hanyatt fekvő baba fölé olyan magasságba, hogy meg tudja rúgni. Vagy a pici egyik zoknijára köss fell jó erősen egy kis csengőt és húzd a zoknit a lábára, így a lába mozgatásával tud hangot kelteni, ami elég erős motiváció egy kisbaba számára, hogy használja a lábát, ezzel pedig fejleszti a lábizmait.

Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 40. hét

A baba is és a tested is tökéletesen felkészült a szülésre. Bár csupán a nők 4%-a szül a kiírt időben, a többség 1-2 héttel korábban vagy később.10 érv a terhesség alatt végzett tornagyakorlatok mellett

Ma már tudjuk, hogy amennyiben orvosi ellenérv nincsen, nem jó, ha a kismama a terhesség alatt nem végez rendszeres testmozgást. Íme 10 érv a terhesség alatti torna mellett.