Készségfejlesztő játékötletek 6-9 hónapos korig

Házi készítésű csörgő
Egy kis műanyag dobozt (vigyázz, hogy ne legyen túl kicsi, nehogy a pici lenyelhesse) tölts meg rizzsel és gondosan zárd le. Ha készen vagy a pici már rázhatja is az új csörgőjét.

Játék a tejes dobozzal
Öblíts ki néhány tejes, vagy üdítőitalos dobozt, ezek remekül használhatók akár hatalmas építőkockaként, de ragaszthatsz az oldalukra képeket állatokról, vagy elfektetve kamionról, vonatról. Beszélhetsz neki arról amit a képeken lát, miközben játszhat a dobozokkal. És ha a fenekére huppan és véletlenül ráül valamelyikre, abból sem lesz nagy baj.

Hol a játékmaci
Rejtsd el a babád egyik játékát valahol a lakásban, majd vidd körbe a lakásban szobáról szobára a játékot keresgélve, közben folyamatosan mond neki, hogy éppen melyik szobában jártok és milyen tárgyak vannak az adott szobában.

Gurítsd a labdát
Guríts oda a babának egy puha labdát és tanítsd meg neki, hogyan tudja megfogni majd visszagurítani neked.

Használd a lábad
Lógass egy csörgőt, vagy valami hasonló zajkeltő játékot a hanyatt fekvő baba fölé olyan magasságba, hogy meg tudja rúgni. Vagy a pici egyik zoknijára köss fell jó erősen egy kis csengőt és húzd a zoknit a lábára, így a lába mozgatásával tud hangot kelteni, ami elég erős motiváció egy kisbaba számára, hogy használja a lábát, ezzel pedig fejleszti a lábizmait.

Termékenységi trükkök

A teherbe esés roppant bonyolult – a tudomány által ma még nem minden részletében ismert – folyamat. Itt minden az esélyekről és azok növeléséről szól. Rengeteg dolgot tehetsz azonban, hogy növeld az esélyeidet a teherbe esésre.A mozgás fejlődése – folytatás

A mozgás fejlődése – 1. rész Kúszás, mászás A gurulás után a kúszás, majd a négykézláb mászás segítségével hatékonyabban éri el a pici a kiszemelt dolgokat. Első lépésként kinyomja magát, majd előre-hátra hintázik. Van olyan baba, aki ezt fejleszti tovább, és előre-előreveti magát, más kúszik, mint a kommandósok, van, aki félig ülő helyzetben húzza-tolja magát [...]