Fiút vagy lányt szeretnél – íme néhány módszer

Mindegy, csak egészséges legyen – mondják a leendő szülők szinte minden esetben. Mi van akkor, ha a szíved mégis egyik irányba húz? Mai cikkünkben olyan tippeket adunk, melyek segítségével talán meggyőzheted a gólyát! Hogyan befolyásoljuk a baba nemét?

Számos régi és új babona övezi a tökéletes nemzési trükköket, kezdve az egészen egyszerűektől a bonyolultakig. Már tudományos kísérletek is léteznek a témával kapcsolatban, egyre több szülő szeretné gyermeke nemét befolyásolni. A tökéleteshez legközelebb eső valóban tudományos módszer, ha mesterséges megtermékenyítés során, szelekciót végeznek az orvosok és a kívánt nemű embriót ültetik vissza. Ennek azonban a legtöbb országban – így Magyarországon is – törvényi akadálya van. Ha kevésbbé vagy tudományos, álljon itt néhány egyéb (ál)módszer.

A következő tippek mindenesetre inkább a szórakozást, mint a megfontolt családtervezést hivatottaak szolgálni.

Figyeld a holdat!

Létezik olyan módszer, mely a holdfázis mágnesességére alapoz. Ez a technika abból indul ki, hogy a nő születése napján az aktuális holdállás befolyásolja azt, hogy adott hónap folyamán fiú vagy lány fogan meg.

Jónás-naptár

Nagyon hasonlít az előző módszerhez, szintén a holdat kell figyelni. A lényege, hogy ha te például teliholdkor születtél, akkor mindig telihold alkalmával vagy a legtermékenyebb, ezt nevezik a te Jónás-napodnak. Nevét feltalálójáról, Dr. Jónás Jenőről kapta.

Ha fiút szeretnél

Mikor? – A hónap páratlan napjain, meleg időjárási körülmények között. A Shettles-módszer szerint ovulációkor kell szeretkezni, szakértői vizsgálatok kimutatták, hogy ilyen esetekben a született babák nyolcvan százaléka kisfiú lett.

Mit egyél? – Egyél kalóriagazdag, sós ételeket, sok húst, szalonnát, halat, tojást, gombát, spenótot, paradicsomot, friss gyümölcsöket. Kerüld a savasító ételeket, melyek bizonyos elméletek szerint roncsolják a fiús spermákat, inkább lúgosíts! Kutatások során kimutatták, hogy a fogantatáskor rendszeresen reggelit fogyasztó nőknek nagyobb arányban született kisfiuk.

Kávé trükk – Egyes teóriák szerint segít a fogantatásban, ha a párod szeretkezés előtt megiszik egy csésze kávét. Természetesen nem árthat neked sem egy kis extra koffeinlöket.

Csodaszirup – Létezik egy olyan babona, mely szerint egy kanálka köhögés elleni szirup az együttlétek előtt segít elűzni a „lányok szellemét”. Elvékonyítja a nyálkahártyát, nem csak a légútit, hanem a méhnyakét is, mellyel kedvező feltételeket alakít ki a fiúk számára.

Hogyan? – Állítólag a mélyebb behatolás a fiúknak kedvez. Ez a hüvely kémhatása, valamint a különböző spermiumok eltérő gyorsasága miatt lehet így. Orgazmuskor a hüvely lúgossá változik, ezt a környezetet pedig a kisfiúk jobban kedvelik. Húzz bele, ne állj meg a csúcsig! Egyesek szerint érdemes a párodnak forró fürdőt vennie az aktus előtt.

Ha lányt szeretnél

Mikor? – A hónap páros napjain, hűvösebb időben. Tudományos kutatások szerint a peteérést megelőzően nagyobb valószínűséggel fogannak meg kislányok, mint fiúk. Célszerű utoljára szeretkezni az ovuláció előtti harmadik napon.

Mit egyél? – A “lánydiéta” során részesítsd előnyben a sótlan ételeket, a kalciumban illetve magnéziumban gazdag ételeket, egyél sok tejterméket, tésztát és rizst, diót, valamint kagylót. A zsírszegény étrend is a lányoknak kedvez inkább. Kevés húst és krumplit fogyassz, igyekezz elkerülni a fiús anyukák számára ajánlott ételeket. Igyál sok ásványvizet!

Alacsony vércukorszint – Kutatók szerint az alacsony vércukorszint a lánybébik számára kedvez.

Hogyan? – Felszínesebb behatolás során nagyobb eséllyel fogannak meg lányok, mint fiúk. Bizonyos babonák szerint az élvezetekről történő lemondás szintén a gyengébbik nemnek kedvez, mivel az orgazmus során a hüvely lúgossá változik.

Hogyan tudom egyszerűen meghatározni a peteérés (ovuláció) idejét?

Ha normál a ciklusod és nincsen semmi egészségügyi problémád, ami a teherbe esésedet befolyásolná, a legtermékenyebb napok meghatározása nem is olyan nehéz, mint gondolnád.Horoszkóp – Vízöntő

A Vízöntő jegyében született gyermek – horoszkóp