Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 2. hét

Hétről hétre

Baba

A nő petesejtje az érési fázisban van. Tüszőrepedés után a petesejt elindul a petevezetéken át a méhbe, ideális esetben útközben találkozik a hímivarsejttel.

Mama

A méhnyálkahártya megvastagodik, kialakulnak a peteérés feltételei. Sok nő peteéréskor egyoldali fájdalmat érezhet. Fontos a család (felmenők) kórtörténetének az ismerete ezért ezt érdemes végiggondolni. Ezt az orvosod is kérdezni fogja, hiszen számos terhességi és szülési komplikáció könnyebben behatárolható, megelőzhető ezen információk ismeretében.

Papa

Tudtad, hogy a szűk alsónemű viselete túlmelegítheti a heréket, ami kedvezőtlen hatással van a spermiumokra?

Tiltott ételek a terhesség alatt

Nagyon fontos, hogy a terhességed alatt ne csak magadra, hanem a bened fejlődő apróságra is odafigyelj. Az egyik legfontosabb dolog, ami figyelned kell a kilenc hónap alatt, az az étkezés, hiszen az általad elfogyasztott ételek/italok közvetlenhatással vannak a babádra is.Apás szülés – Jó ötlet vagy sem?

Apaként jelen lenni a szülésnél azonban egy kétélű fegyver, vannak sokan, akik addigi életük legszebb élményeként élik meg babájuk születését, de sokakat érzelmileg olyannyira megvisel a helyzet, hogy az akár a szülők közötti kapcsolat megromlásához is vezethet.