Milyen játékokkal fejlesztheted legjobban a babádat?

Sok újdonsült szülőnek kezdetben fejtörést okoz, hogy vajon milyen játékokat játszon egy kisbabával, ami a baba korának és érettségének megfelel. Ez azért különösen fontos kérdés, mert amíg a baba nem érti amit mondanak neki, az egyetlen mód ahogy tanulhat és ahogy megértheti a körülötte lévő világot, az a megfigyelés.

Nem véletlen, hogy a kisbabák rettenetesen figyelnek minden hangra, érintésre, vizuális ingerre, hiszen számukra minden információ új. Vannak (különösen a férfiak között), akik úgy gondolják nehezen tudnak mit kezdeni a picivel, amíg nem értik, amit mondanak nekik és nem tudnak válaszolni. Ez hibás felfogás hiszen csecsemőkorban is rengeteg módon lehet kommunikálni a picivel és az első hónapok nagyon fontosak a baba további fejlődése szempontjából.

Folyamatosan törekedni kell rá hogy a gyermeket minél több, a korának megfelelő és számára könnyen feldolgozható inger érje, hiszen ezzel egyrészt rengeteget tanul az őt körülvevő világról, másrészt a külső ingerekre adott agyi és fizikai reakciók nagyban hozzájárulnak mind a fizikai, mind a szellemi fejlődéséhez.

De milyen játékok felelnek meg egy baba fejlettségének egy adott korban? Természetesen nincs két egyforma ütemben fejlődő baba, így kőbe vésett szabályok sincsenek, de igyekszünk azért adni néhány játék ötletet. A fő szabály, ha egy játék tetszik a babának, akkor jó úton jársz, ha nem köti le, vagy nem figyel, akkor próbálj ki egy másikat. Egy babának már néhány hónapos korában is vannak preferenciái, így kell némi kísérletezés, mire megtalálod a legjobb játékokat, amit közösen játszhattok.

Játékötletek korosztályonként:

Elsősegélynyújtás gyermekünknek vagy babánknak

A gyermekek bármire képesek, tartja a köznyelv. Szülőként talán a legfontosabb feladatunk megóvni gyermekünket az őket fenyegető veszélyektől, ami azonban természetesen nem mindig sikerülhet.Tápszerek típusai, fajtái

Sok esetben és minden igyekezetünk ellenére sem tudunk szoptatni. Ebben az esetben a tápszeres táplálás, mint alternatíva kerül előtérbe. Mindenképpen és nagy bizalommal forduljunk gyermekorvosunkhoz, hogy a kereskedelemben kapható számos anyatej helyettesítő tápszerből a legjobbat válasszuk ki babánknak. Tápszerek – fajtái, típusai Ha a családban nincsen allergiás megbetegedés, és csecsemőnk is egészséges, a következő fajta [...]