Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 35. hét

Hétről hétre

Baba

A baba már akár a 44 cm-t és a 2,5 kg-ot elérheti, de ebben a korban már jelentős eltérések lehetnek. Jellemzően 250-500 grammot szednek fel hetente és ilyenkor már csak a zsírréteg fejlődik és erősödik a szervezete.

Mama

A terhesség előrehaladtával az alvás egyre nehezebbé válik, egyrészt a pici súlynövekedése, másrészt a vizesedésed miatt. A 45 percenkénti WC-re járás sem segít pihenni. Igyál valamivel kevesebb folyadékot és próbálj minél fáradtabban lefeküdni. A baba egyre lejjebb helyezkedik el, így egyre nagyobb nyomást gyakorol a medencédre, ezzel viszont a légzési zavarok és a gyomorsav problémák megoldódnak.

Mindig figyeld a baba mozgását, ha nagyon megváltozik, mindenképen értesítsd az orvosodat, mert elképzelhető, hogy valami probléma lépett fel.

Ha eddig még nem tetted meg, ideje abbahagyni a munkát, valószínűleg túl sok kedved már amúgy sincs hozzá hisz szeretnéd mihamarabb a kezeidben tartani a picit.

Papa

Ez az egyik legjobb időszak, hogy a mama pocakjára helyezve érezd a pici rugdosását. Óvatosan visszakopoghatsz neki, hogy lásd, hogy reagál.

Utazz, hogy teherbe ess: segíthet-e egy nyaralás teherbe esni?

A legtöbb pár tudja, a teherbe eséshez gyakran több kell, mint egy varázslatos éjszaka. A hosszú várakozás okai – sok esetben akár 1 év vagy több – sokfélék és összetettek lehetnek, de a fogamzás egyik ismert gátja, amivel már mindenki szembe került néhányszor életében, a stressz lehet.Horoszkóp – Oroszlán

Az Oroszlán jegyében született gyermek – horoszkóp