Terhesség hétről hétre – Második trimeszter, 18. hét

Hétről hétre

Baba

Tovább gyarapodik a baba mérete, hossza a 18. héten már meghaladhatja a 20 cm-t, súlya elérheti a 200 grammot. Folytatódik a csontosodás folyamata és elkezd kialakulni a pici ujjlenyomata.

Mama

Ahogy növekszik a pocakod, az alvás is egyre nehezebbé válhat. Ezen sokat segíthet, ha sok párnát tartasz az ágyban, így könnyebben megtalálod a megfelelő pozíciót. Egy jótanács: lefekvés előtt mindig pisilj.

Figyelj a megfelelő mennyiségű magnézium bevitelre, ez a pici mellett Neked is jól jöhet az izomgörcsök enyhítésére. A rosszullétek mostanra minden bizonnyal elmúltak. A közérzetedben beállt pozitív változások hatására valószínűleg visszatér a szexuális vágyad. Amennyiben a terhességeddel nincs semmilyen probléma, a szexből nem lehet baj, persze a nyaktörő pózokat most érdemes ideiglenesen szüneteltetni, és olyan pózokat választani, ahol Te lehetsz felül.

Papa

Mostanra a pocak növekedése miatt egyre nyilvánvalóbb a terhesség ténye. Nem minden nő éli meg pozitív élményként a terhességgel járó alakváltozást, így a legfontosabb szabály, soha ne mondd a párodnak, hogy kövér! Abból semmi jó nem sülhet ki.

A 15 leggyakoribb aggodalom a terhesség alatt – 2. rész

Álljon itt további néhány tanács, hogy a terhességed alatti túlzott aggodalmakat elkerüld, válaszolunk a leggyakoribb kérdésekre, félelmekre.Kórházi csomag összeállítása – 1. rész

Mikor állítsuk össze a kismama kórházi csomagot?

A csomag összeállítását nem érdemes az utolsó napokra hagyni. Sajnos előfordulhat, hogy koraszülött lesz a pici, a 35. hét után pedig bármelyik pillanatban reális lehet az érkezés. Kb. a 25. hét (max. 30. hét) végén érdemes végiggondolni, hogy az alábbi hosszú listából Te mit szeretnél bevinni magaddal, mi az, ami ebből már megvan otthon és mit kell külön beszerezni. A beszerzendőket csoportosítsd üzlet (lelőhely) szerint, és 2-3 hét alatt próbáld összevásárolni a hiányzó dolgokat.