Bemutatkozás

Enikő vagyok, egy teljesen hétköznapi háziasszony, anya, aki egyben pedagógus is.

Szerencsés vagyok, mert nagycsaládban nőttem fel, egy négygyermekes házaspár második gyermekeként. Szüleim egyszerű, de nagyszerű emberek voltak. Gondozónőként dolgozó édesanyám a mai napig példaképem. Papó, a vízvezeték-szerelő a szememben mindig ezermester volt, tavalyi halála nagy űrt hagyott bennem. Egy józsefvárosi panel hetedik emeletén terelgettek, nevelgettek, óvtak minket. Szerény körülményeink ellenére mindenünk megvolt. Támogattak a tanulásban, az emberré válásban.

Szerencsés vagyok, mert  az ezredfordulón férjhez mentem egy csodálatos emberhez, aki mellett biztonságot és boldogságot találtam. Házasságunk kezdetén nagyon szerényen éltünk, ám napról napra, lépésről lépésre haladtunk előre az élet nagy társasjátékában, hol a fellegekben, hol a mélyben járva,  s ma már stabil körülmények között, kiegyensúlyozottan élünk.

Szerencsés vagyok, mert nap mint nap átélhetem az anyaság semmivel össze nem keverhető, mámorító érzését. 2006-ban, nagy várakozást követően megszületett kislányunk, Helga, majd legnagyobb örömünkre 2008-ban egy fiú-lány ikerpár szülei is lettünk. Zita és Vilmos 30 hétre születtek, így a kezdet kissé nehézkes volt, de hála a Jó Égnek ma már semmi nem látszik abból a rettegéssel telt első 6 hétből.

Szerencsés vagyok, mert azzal foglalkozom, amit szeretek. 2000 óta Szentendrén tanítok a Templomdombi Általános Iskolában, ahol jelenleg nyolcadikos osztályfőnök vagyok.

Ezekben a cikkekben a mindennapi életemben felmerülő kérdéseket, problémákat és az általam talált megoldásokat szeretném megosztani az olvasókkal. Nem szeretnék irányt mutatni, vagy oktatni. Mindössze le szeretném írni, hogy én hogyan csináltam, milyen nehézségekkel néztem szembe, és végül hova jutottam. Lehet, hogy valaki életében hasonló kérdések merülnek fel, és szívesen olvassa el egy kívülálló véleményét. Talán néhányuknak segíteni is tudok.

Remélem, hogy így lesz!

Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 37. hét

A pici továbbra is gyakorolja a légzést a magzatvízzel, amitől néha rájön a csuklás, ami nem baj, jelzi, hogy tüdeje már elég fejlett.Tiltott ételek a terhesség alatt – 2.

Terhesség alatt ne egyél megszokásból, mert ezzel akár árthatsz is a magzatodnak. Miről kell lemondanod?