Ericsson-módszer

Ericsson-módszer

Az Ericsson-módszer azon a feltevésen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó (amelyből lány születik) spermiumok lassabban úsznak, mint az Y kromoszómát tartalmazó (amelyből fiú születik) spermiumok.

Az eljárás során a spermiumot egy teszt csőbe helyezik, amelyben több, egyre növekvő vastagságú albumin oldat réteg van. A spermiumokat az oldat tetejére helyezik és adnak nekik némi időt, hogy elkezdjenek lefelé úszni a sűrűbb rétegek felé. Bizonyos idő múlva a spermákat két csoportra osztják aszerint, milyen messzire jutottak az oldatban (mennyire voltak gyorsak).

Baba neme - Ericsson-módszerA baba nemének befolyásolása úgy történhet, hogy amennyiben a pár fiú gyermeket akar, akkor a gyorsabban úszó spermiumokkal (amelyek mélyebbre jutottak az oldatban) történik a mesterséges megtermékenyítés, ha viszont lány babát szeretnének, akkor a lassabb spermiumokkal.

Természetesen a két típusú spermium között nem éles a határvonal a vizsgálati hengerben és a spermium úszási képességeit számos egyéb tényező is befolyásolhatja, ezért a módszer nem adhat 100%-os eredményt.

Hogyan kell lázat mérni babánál, gyermeknél?

Ironikus módon egy lázas gyermeknél a legnehezebb lázat mérni. Hogyan lehetünk mégis biztosak benne, hogy jól mértük meg a gyermek testhőmérsékletét. Módszerek, érvek, ellenérvek.Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 34. hét

Tested felkészül lassan a szülésre, amiből csak annyit érzel, hogy egyre gyakoribbá válnak a fájások.