Ericsson-módszer

Ericsson-módszer

Az Ericsson-módszer azon a feltevésen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó (amelyből lány születik) spermiumok lassabban úsznak, mint az Y kromoszómát tartalmazó (amelyből fiú születik) spermiumok.

Az eljárás során a spermiumot egy teszt csőbe helyezik, amelyben több, egyre növekvő vastagságú albumin oldat réteg van. A spermiumokat az oldat tetejére helyezik és adnak nekik némi időt, hogy elkezdjenek lefelé úszni a sűrűbb rétegek felé. Bizonyos idő múlva a spermákat két csoportra osztják aszerint, milyen messzire jutottak az oldatban (mennyire voltak gyorsak).

Baba neme - Ericsson-módszerA baba nemének befolyásolása úgy történhet, hogy amennyiben a pár fiú gyermeket akar, akkor a gyorsabban úszó spermiumokkal (amelyek mélyebbre jutottak az oldatban) történik a mesterséges megtermékenyítés, ha viszont lány babát szeretnének, akkor a lassabb spermiumokkal.

Természetesen a két típusú spermium között nem éles a határvonal a vizsgálati hengerben és a spermium úszási képességeit számos egyéb tényező is befolyásolhatja, ezért a módszer nem adhat 100%-os eredményt.

Mennyi ideig tart, hogy teherbe essek

Nehéz megmondani, pontosan mennyi idő kell, hogy egy nő teherbe essen, persze vannak általános statisztikák, amik fogózkodót nyújthatnak ehhez. De természetesen minden ember különböző, így nem szabad ezekből az általános statisztikákból automatikusan saját magunkra nézve következtetéseket levonni. Normálisan a termékeny pároknak 20-30% esélyük van a teherbeesésre minden ciklus alatt. Kb. a párok 84%-a egy éven [...]Terhesség hétről hétre – Második trimeszter, 23. hét

Ettől a héttől kezdve méhed összehúzódásait is érezheted már. A méh simaizomzata akkor is végez ciklikus összehúzódásokat, amikor nem vagy terhes, de ez terhesség alatt a magzat növekedésével egyre erősebben jelentkezik.