Ericsson-módszer

Ericsson-módszer

Az Ericsson-módszer azon a feltevésen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó (amelyből lány születik) spermiumok lassabban úsznak, mint az Y kromoszómát tartalmazó (amelyből fiú születik) spermiumok.

Az eljárás során a spermiumot egy teszt csőbe helyezik, amelyben több, egyre növekvő vastagságú albumin oldat réteg van. A spermiumokat az oldat tetejére helyezik és adnak nekik némi időt, hogy elkezdjenek lefelé úszni a sűrűbb rétegek felé. Bizonyos idő múlva a spermákat két csoportra osztják aszerint, milyen messzire jutottak az oldatban (mennyire voltak gyorsak).

Baba neme - Ericsson-módszerA baba nemének befolyásolása úgy történhet, hogy amennyiben a pár fiú gyermeket akar, akkor a gyorsabban úszó spermiumokkal (amelyek mélyebbre jutottak az oldatban) történik a mesterséges megtermékenyítés, ha viszont lány babát szeretnének, akkor a lassabb spermiumokkal.

Természetesen a két típusú spermium között nem éles a határvonal a vizsgálati hengerben és a spermium úszási képességeit számos egyéb tényező is befolyásolhatja, ezért a módszer nem adhat 100%-os eredményt.

Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 6. hét

Babád ismét mozgalmas hét elé néz. E hét végére hossza már 4-6 mm. A magzat hosszát mindig a fejtől a farok részig mérik, ennek neve az angolból CRL (Crown-Rump Length – fej-far hossz).Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 4. hét

Végre nyilvánvalóvá kezd válni, mi is történik veled. Az otthoni terhességi tesztek, amelyek a hCG-t, a terhességi hormont mutatják ki a vizeletből, ezen a héten már nagy biztonsággal jelzik, ha teherbe estél.