Horoszkóp – Vízöntő

Vízöntő
január 21. – február 19.

Az eredetiség iránti vágy hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született babánál. Részben ezért nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt. Rossz alvó, általában korán ébred, és idegességre utaló jeleket mutathat. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.

Gyermekként játékos, jó kedélyű és barátságos. Ügyes kapcsolatteremtő, de igazi egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve. Nyitott az újabb és újabb élmények iránt – így játékait hamar megunhatja, vagy azokat a szokásostól eltérő módon használhatja. Kissé kiszámíthatatlan: szeret váratlan helyzeteket előidézni, hogy megfigyelhesse a hatást másokon. Rendhagyó ötletekkel szórakoztatja magát és környezetét, szívesen bohóckodik.

Érzelmileg kevéssé lehet hatni rá, inkább a dolgok ésszerű magyarázatát keresi – ezért érdemes minden szülői elvárást meggyőzően indokolni számára. Ha ez nem történik meg, a kis Vízöntő rendkívüli makacssággal fog ellenállni a kényszernek.

Szabadságszeretete, függetlenségigénye már csecsemőkorban megmutatkozhat. Általában korán megtanul helyet változtatni, járni, hogy önálló tapasztalatokat szerezhessen, továbbá nem kedveli, ha folyton aggódnak érte és állandóan babusgatni akarják.

Már egészen kicsi korában gyakorta lehet tőle hallani: „én akarom csinálni!” – legyen szó cipőbefűzésről vagy a villany felkapcsolásáról. A lámpákat és a látványos, fényes jelenségeket egyébként is kedvelheti: rajonghat például a tűzijátékért, csillagszóróért.

Nem tiszteli a tekintélyt, inkább azokkal ért szót, akik partnerként kezelik őt, kikérik véleményét. A Vízöntő gyermek többnyire széles érdeklődési körű és gyakran kérdez, ezért fontos, hogy beszélgess vele sokat a pillanatnyi szintjének megfelelően „a világ dolgairól”. Ha furcsának tartott dolgok iránt érdeklődik, akkor se aggódj, mert minden vonzza, ami eltér a megszokottól.

Gyorsan beilleszkedik a gyermekközösségekbe, a tekintélyelvű pedagógusokkal azonban olykor meggyűlhet a baja, hiszen a szabályok feltétel nélküli betartása nem jellemző rá. Az iskolában elsősorban azokat az ismereteket hajlandó elsajátítani, amelyekhez kedvet érez – ezért, ha a legjobb képességűek közé tartozik is, nem biztos, hogy a legjobb tanulók egyike lesz.

Pozitív személyiségjegyek

Őszinte és hűséges
Optimista és önkritikus
Eredeti és ötletes
Független és intellektuális
Barátságos és humánus

Negatív személyiségjegyek

Önfejű és kiszámíthatatlan
Állhatatlan, hangulata változékony
Különc és megközelíthetetlen
Túl idealista
Ingerlékeny, nem szereti, ha parancsolnak neki
Féktelen és lázadó

Jelképei

Uralkodó bolygó: Uránusz
Elem: levegő
Fém: alumínium
Drágakő: akvamarin (berill)
Kedvenc színek: acélkék, türkiz
Virág: orchidea

Terhesség hétről hétre – Második trimeszter, 20. hét

A kicsi súlya elérheti a 280-300 grammot, hossza a 25 cm-t. Már érzékelheted, mikor alszik és mikor van ébren, utóbbi esetben sokkal többet mozog. Már hallja és figyeli a hangokat.Miért sír a baba?

Kevés szívszorítóbb dolog van egy szülő számára, mint a gyerekszobából felhangzó sírás. Persze sírás és sírás között is van különbség attól függően, mi a sírás kiváltó oka.