Nagyobb eséllyel esel teherbe karácsonykor?

Sokan hiszik, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével nagyobb az esélye a teherbeesésnek, mint a normál hétköznapokon. Tény, hogy a legtöbb baba augusztusban jön a világra, de a szeptemberi születések is száma az átlag felett szokott lenni. Használd ki te ezt a nyugodt időszakot, hogy összehozzátok a babát és akkor a nyáron már a babaszoba színének a kiválasztásával foglalkozhatsz.

Az év végi ünnepek közeledtével az embereken általában az izgalmas várakozás érzése lesz úrrá. Ki a jól megérdemelt pihenést várja, vagy éppen a családi összejöveteleket és a nagy evéseket, esetleg az új évet, amely új reményekkel, lehetőségekkel kecsegtet, de van aki egyszerűen csak szereti a karácsony meghitt és békés hangulatát.

Teherbe esni karácsonykorA közös ezekben, hogy ilyenkor a teljesen más – a legtöbb esetben sokkal pozitívabb – lelki állapotba kerülünk, mint ami az év nagy részében jellemez, ez pedig jelentősen csökkenti a stressz szintet, ami jó hatással van a fogantatásra. Hasonló hatása van egy hosszabb nyaralásnak is, amikor az ember szintén kiszakad a megszokott hétköznapi rutinból.

A Karácsony közeledtével jobban odafigyelünk magunkra és egymásra. Több idő jut a meghitt beszélgetésekre egy bögre forró csoki mellett és az ilyenkor eluralkodó romantikus érzések miatt talán kedvesünkkel is többször bújunk ágyba.

Használjátok ki ti is az ünnepeket és szeressétek egymást minél többször. Egy kisbabánál szebb ajándékot karácsonyra talán elképzelni sem lehet.

Persze azért az ünnepek alatt is érdemes odafigyelni az étrendedre érdemes jobban odafigyelni. És ne feledkezzünk meg a férfiak étrendjéről sem.

Használjátok ki az ünnepeket, hiszen nincs is annál romantikusabb, mint egymás karjaiba bújni a fenyőfa alatt. És ha esetleg a pici nem is fogan meg, biztos ehetsz benne, hogy felfrissülve és energiával telve kezdhetitek az új évet évet.

Honnan tudhatom, hogy közeleg a szülés?

Ha addig nem is, a harmadik trimeszter során egyre többször gondolnak a kismamák a szülésre és egyfajta feszült várakozás lesz úrrá rajtuk. Honnan tudhatod, hogy közeleg az idő?Mi segíti az embrió megtapadását?

Akár spontás sikerül teherbe esned, akár lombik kezelés keretében ültetik vissza az embriót, bizonyára sokat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mit tehetsz te annak érdekében, hogy az embrió könyebben megtapadjon. Rengeteg dolog van, ami növeli a megtapadás esélyét, ezeket szedtük itt csokorba.