PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)

PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)
Baba neme - PGD
A Preimplantációs Genetikai Diagnózis (PGD) során az embriót genetikai vizsgálatnak vetik alá a beültetés előtt. A PGD elsősorban olyan pároknak ajánlott, akik genetikusan hordoznak egy betegséget, és nem szeretnék azt továbbörökíteni. Így csak az az embrió kerül beültetésre, mely nem hordozza a betegségért felelős gént. A módszer a baba nemének meghatározására is alkalmas és más módszerekkel ellentétben elvben 100%-os eredményt ad.

A jelenleg hatályos törvények szerint azonban erre nem használható, kivéve, ha a szűrés nem a baba nemének öncélú befolyásolására, hanem a kifejezetten nemhez kötődő rendellenességek és betegségek kiszűrésere irányul.

A személyiség fejlődése a gyermek első 3 évében

A személyiségre alapvetően jellemző a viselkedés, mely csecsemőkorban elsősorban a belső közérzetből és a környezeti ingerekre adott válaszokból tevődik össze. A temperamentum csecsemőkorban még csak nagy vonalakban nyilvánul meg.Így étkezz, ha szeretnél teherbe esni

Bár nem az étrend az egyetlen tényező a sikeres családalapításhoz, de sokat hozzátehet és sajnos, el is vehet. Mielőtt csak a nőkre hárítanánk a felelősséget a helyes étrend összeállításában, fontos megemlíteni, hogy az egészséges gyermek megszületésében a férfi életmódja, ezáltal étrendje is szerepet játszik.