PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)

PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)
Baba neme - PGD
A Preimplantációs Genetikai Diagnózis (PGD) során az embriót genetikai vizsgálatnak vetik alá a beültetés előtt. A PGD elsősorban olyan pároknak ajánlott, akik genetikusan hordoznak egy betegséget, és nem szeretnék azt továbbörökíteni. Így csak az az embrió kerül beültetésre, mely nem hordozza a betegségért felelős gént. A módszer a baba nemének meghatározására is alkalmas és más módszerekkel ellentétben elvben 100%-os eredményt ad.

A jelenleg hatályos törvények szerint azonban erre nem használható, kivéve, ha a szűrés nem a baba nemének öncélú befolyásolására, hanem a kifejezetten nemhez kötődő rendellenességek és betegségek kiszűrésere irányul.

Gyakori gyermekbetegségek – Megfázás

Ez az égövön ősszel és télen minden korosztályban igen gyakori a megfázás így természetesen a gyermekek sem kerülhetik el. Fontos azonban tudni, hogy a közönséges megfázás és az influeknza különböző betegségek.Újszülött fürdetése

Az első egy-két hétben sokan egyszerűbbnek találják egy meleg, nedves, puha szivaccsal, vagy mosdókesztyűvel fürdetni a babát. Amíg a baba pici, a fürdető kád tűnik a legjobb választásnak. Lényeg, hogy mind a fürdőszoba, mind a víz hőmérséklete megfelelő legyen.