PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)

PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)
Baba neme - PGD
A Preimplantációs Genetikai Diagnózis (PGD) során az embriót genetikai vizsgálatnak vetik alá a beültetés előtt. A PGD elsősorban olyan pároknak ajánlott, akik genetikusan hordoznak egy betegséget, és nem szeretnék azt továbbörökíteni. Így csak az az embrió kerül beültetésre, mely nem hordozza a betegségért felelős gént. A módszer a baba nemének meghatározására is alkalmas és más módszerekkel ellentétben elvben 100%-os eredményt ad.

A jelenleg hatályos törvények szerint azonban erre nem használható, kivéve, ha a szűrés nem a baba nemének öncélú befolyásolására, hanem a kifejezetten nemhez kötődő rendellenességek és betegségek kiszűrésere irányul.

Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 40. hét

A baba is és a tested is tökéletesen felkészült a szülésre. Bár csupán a nők 4%-a szül a kiírt időben, a többség 1-2 héttel korábban vagy később.Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 7. hét

Kialakul a kézfej és az újkezdemények, az embrió hossza pedig már eléri a 7-9 mm-t. A hormonváltozások eredményeként pattanások jelenhetnek meg rajtad és a hangulatod is ingadozó lehet. Bár ez utóbbinak lelki gyökerei is lehetnek.