Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 40. hét

Hétről hétre

Baba

Az újszülött általában 3-3,5 kg és 52-56 cm.

Mama

A baba is és a tested is tökéletesen felkészült a szülésre. Bár csupán a nők 4%-a szül a kiírt időben, a többség 1-2 héttel korábban vagy később. Ha még nem született meg a pici, ne aggódj, hamarosan eljön a Te időd. Ha túlhordod a babát értelemszerűen felmerül a szülés megindításának a lehetősége, ezt azonban mindig az előnyök és hátrányok mérlegelése után az orvosoddal konzultálva kell eldöntenetek. Lényeg a folyamatos orvosi ellenőrzés. Ha 9 hosszú hónapot kibírtál, néhány nap ide vagy oda már igazán nem számít.

Papa

Szeretnéd még a szülés előtt kényeztetni kedvesedet? Egy pedikűr vagy terhes masszázs, ami segít neki ellazulni, biztosan jólesne neki. Akár egy kellemes randevú is szóba jöhet, csak ne olyan helyre vidd, ahol sokat kell egyhelyben ülnie (mozi, koncert).

A jelenlegi törvények szerint a kispapáknak is jár szülési szabadság, ami nagyon jól is jön, mert az első időkben minden percetek foglalt lesz. De ez a világon az egyik legszebb elfoglaltság. Élvezzétek, hiszen a pici jövevény szerelmetek közös gyümölcse.

10 csodálatos újszülöttkori reflex

Az újszülöttkori reflexek némelyike a túlélést szolgálja, mint például a kereső reflex, mások az emberi társadalomban való túlélést szolgálják, mint például a Moro-reflex. Megint más reflexek, például a fogó reflex a mama és a baba közötti kötődést erősíti.Fejlődési mérföldkövek: A fej mozgatása

A gyermekek születésükkor még alig képesek kontrollálni a nyakizmaikat és a fejük mozgatását. Életük első hat hónapjában elsajátítják e fontos képességet, mely később a felülés és a járás képességéhez elengedhetetlen lesz. Mikor kezdődik A legtöbb babának 6 hónapos korára elég erősek a nyakizmai ahhoz, hogy megtartsák a fejüket. Hogyan alakul ki Újszülöttek Születés után a [...]