Terhesség hétről hétre – Harmadik trimeszter, 40. hét

Hétről hétre

Baba

Az újszülött általában 3-3,5 kg és 52-56 cm.

Mama

A baba is és a tested is tökéletesen felkészült a szülésre. Bár csupán a nők 4%-a szül a kiírt időben, a többség 1-2 héttel korábban vagy később. Ha még nem született meg a pici, ne aggódj, hamarosan eljön a Te időd. Ha túlhordod a babát értelemszerűen felmerül a szülés megindításának a lehetősége, ezt azonban mindig az előnyök és hátrányok mérlegelése után az orvosoddal konzultálva kell eldöntenetek. Lényeg a folyamatos orvosi ellenőrzés. Ha 9 hosszú hónapot kibírtál, néhány nap ide vagy oda már igazán nem számít.

Papa

Szeretnéd még a szülés előtt kényeztetni kedvesedet? Egy pedikűr vagy terhes masszázs, ami segít neki ellazulni, biztosan jólesne neki. Akár egy kellemes randevú is szóba jöhet, csak ne olyan helyre vidd, ahol sokat kell egyhelyben ülnie (mozi, koncert).

A jelenlegi törvények szerint a kispapáknak is jár szülési szabadság, ami nagyon jól is jön, mert az első időkben minden percetek foglalt lesz. De ez a világon az egyik legszebb elfoglaltság. Élvezzétek, hiszen a pici jövevény szerelmetek közös gyümölcse.

Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 5. hét

Ezen a héten dobban meg először a szíve a kisbabádnak! Ettől kezdve felgyorsulnak az események.Terhesség hétről hétre – hogyan fejlődik a baba, hogyan változik a mama

Hivatalosan a terhességet – melynek hossza általában 40 hét (280 nap) – az utolsó menstruáció első napjától számolják,. A tüszőrepedés és ezáltal a megtermékenyülés viszont csupán a ciklus közepe táján történik meg, így, bár az első két hét beleszámít a terhesség időszakába, a babád valódi koránál ezt a két hetet nem kell figyelembe venni. Kövesd [...]