Termékenységi trükkök

Sajnos manapság egyre több fiatal párhoz nehezen talál oda gólya. Mit lehet tenni, ha nem sikerül teherbe esned? Álljon itt néhány természetes módszer, ami növelheti a terhesség valószínűségét.

A teherbe esés roppant bonyolult – a tudomány által ma még nem minden részletében ismert – folyamat. Legyen szó akár természetes fogantatásról, akár lombik programról, itt minden az esélyekről és azok növeléséről szól. Teljesen biztos módszer a teherbe esésre jelenleg nem létezik.

Rengeteg dolgot tehetsz azonban, hogy növeld az esélyeidet a teherbe esésre.

Ne diétázz! Kutatások igazolják, hogy a folyamatos diéta jelentősen (akár 80%-kal) csökkenti a teherbeesés esélyét. Persze ez nem jelenti azt, hogy bármit és bármennyit ehetsz, a lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Kevesebb koffein! Bár jelenleg megoszlanak a vélemények, hogy milyen hatással van a koffein a termékenységre, ha sok koffeint fogyasztasz, érdemes kicsit visszavenni.

Figyelj a testsúlyodra! A túlsúly egyértelműen veszélyezteti a teherbe esést, azért érdemes odafigyelned. A egészséges testtömeg-index 19,8 és 26 között van. Testtömeg-index, BMI kalkulátor.

Termékenységi trükkökKettőn áll a vásár! Nem szabad azonban azt gondolnod, hogy a teherbeesés csak a nőtől függ. Sokat tehet a férfi is az esélyek növelése érdekében, hiszen fontos szerep jut neki is.

A férfiaknál is fontos a helyes táplálkozás, de legalább ennyire fontos a herék védelme is, aminek egyik záloga a herék megfelelő hőmérsékletének fenntartása. A túlzott meleg ugyanis jelentősen csökkenti a spermiumok minőségét. A szűk alsónadrág kerülendő, de az ölben tartott laptop sem jó, hiszen a laptokok a termelt hő legnagyobb részét a laptop alján adják le, így jelentősen felmelegíthetik a medence környékét, így a heréket is.

Több cink! Az egészséges szervezetnek napi 6 mg cinkre van szüksége, azonban napjainkban a legtöbben ennek csak a töredékét viszik be naponta. Egyél sok tökmagot, tengeri halat és vörös húst.

Cigit alkoholt ne! A dohányzás és az alkohol számos káros hatása mellett éppen az imént említett cink felszívódását is gátolja, ezzel jelentősen csökkentve a teherbeesés kockázatát.

Csak nyugi! A stressz rendkívül rossz hatással van a termékenységre, súlyosabb esetekben a stressz még az ovulációt, a peteérést is leállíthatja. A szorongás a kortizol hormon fokozott termelődéséhez vezet, amely felboríthatja a hormonháztartás egyensúlyát.

Alvászavar, döntésképtelenség, étvágytalanság, a legkisebb dolgokon is felhúzod magad, ha ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, vagy a párodon, mindenképpen érdemes konzultálnod az orvosoddal.

Gyakori gyermekbetegségek – Láz

Újdonsült szülők számára az első igazi láz a babánál igen ilyesztő élmény lehet, hiszen csak ilyenkor a baba egész teste tűzben ég, teljesen megváltozik a hangulata és ekkor sajnos még megkérdezni sem lehet tőle, hogy mit a baja. A láz mögött azonban sokszor komoly betegségek is megbújhatnak, ezért érdemes komolyan venni.Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 8. hét

Az embrió a hét végére eléri a 8-11 mm-es hosszúságot. Tisztán látható válik a hátsó agy és a pici ivarmirigyei herékké vagy petefészkekké alakulnak. Megindul a pici spontán mozgása, ami később nagyon fontos szerepet játszik majd az izmok fejlődésében, de ebből Te még semmit nem érzel.