Adókártya igénylése elvesztés, lopás esetén

Tekintve, hogy az Adókártyám kb. két éve lopás áldozata lett, s egy hivatalos ügy elintézéséhez szükség lett volna a kis plasztikra, így gondoltam, ideje lépni az ügyben.
A neten megnéztem, hogy hol található hozzánk legközelebb ügyfélszolgálat, majd az őszi szünetet kihasználva egy számomra alkalmas időpontban elmentem a hivatalba.
A legnagyobb meglepetés az volt, hogy a III. Kórház utcában található irodában szinte alig voltak előttem. Nagyjából 8 perc alatt sorra kerültem, s ez az idő elég volt ahhoz, hogy a szükséges nyomtatványt kitöltsem.
A hölgy azzal kezdte, hogy szükségem van-e a plasztik kártyára is, mert akkor ad egy 3000 forintos csekket, azzal menjek el a postára, fizessem be, jöjjek vissza, s csak akkor kezdődhet az ügyintézés. A másik lehetőség, hogy ingyen kiad egy igazolást az adószámomról (lényegében nekem csak erre volt most szükségem), s ha a kártya is kell, akkor fizessem be a csekket, és majd jöjjek vissza egy nekem alkalmas másik időpontban.
Mivel nekem a kártya ráér később is, ezért kitöltöttem egy másik nyomtatványt, odaadtam a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat, s pár perc múlva már a kezemben is volt a papír.
A hivatalos igazolásommal, a csekkel és a kitöltött nyomtatvánnyal boldogan tértem haza. Majd ha befizetem a  postán a sárga csekket és lesz időm elmenni a hivatalba, akkor folytatódik a történet!
Közben megtudtam, hogy a gyerekek részére ingyenesen lehet adókártyát igényelni (én eddig abban a hitben éltem, hogy nekik csak adóazonosító jel jár), ezért elhatároztam, hogy amikor a saját kártyámat intézem majd, akkor megpróbálkozom az ő kártyájuk kiváltásával is.
….folytatása következik

MicroSort-módszer

A módszer azon a tényen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó spermiumokban található DNS mennyisége kis mértékben (kb. 2,8%-kal) nagyobb, mint az Y kromoszómát tartalmazóban.Ha fogyni kell a gyereknek

Hazánkban az elmúlt évtizedekben a többszörösére nőtt az túlsúlyos gyerekek száma. Magyarországi adatok világosan kimutatták, hogy az általános iskola első osztályosai közül minden negyedik gyerek elhízott, vagy túlsúllyal küzd. Ennek hátterében a helytelen táplálkozás és a testmozgás hiánya áll.