Milyen nemű lesz a baba?

Kisfiút szeretnél? Vagy kislányt? Számos módszer létezik ennek befolyásolására, ezek némelyike megfigyeléseken alapuló természetes módszer, de ma már léteznek mesterséges orvosi módszerek is. A jelenleg hatályos magyar törvények szerint a szülők nem befolyásolhatják a születendő gyermekük nemét orvosi módszerekkel. A világon egyébként mindössze 30 országban lehetséges a születendő gyermek nemének megválasztása.

Lássunk néhányat az említett módszerek közül.


Természetes módszerek

 • Shettles-módszer
  Alapja az a megfigyelés, hogy az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek (amelyből fiú születik) kisebbek és gyorsabbak és csak lúgos környezetben maradnak hosszabb távon is életben.
 • Kínai fogamzásnaptár
  7000 évvel ezelőtti megfigyeléseken alapszik, melynek lényege, hogy a nő bizonyos időszakokban csak fiút, másokban csak lányt foganhat.

Mesterséges módszerek

 • Ericsson-módszer
  Azon a feltevésen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó (amelyből lány születik) spermiumok lassabban úsznak, mint az Y kromoszómát tartalmazó (amelyből fiú születik) spermiumok.
 • MicroSort
  A módszer azon a tényen alapul, hogy az X kromoszómát tartalmazó spermiumokban található DNS mennyisége kis mértékben (kb. 2,8%-kal) nagyobb, mint az Y kromoszómát tartalmazóban.
 • PGD (Preimplantációs Genetikai Diagnózis)
  A PGD során az embriót genetikai vizsgálatnak vetik alá a beültetés előtt.

Ha már terhes vagy, de még nem tudod a pici nemét, nézd meg az alábbi listát.

Táplálkozás a harmadik trimeszterben

Babakelengye illatosra mosva, élre vasalva, kiságy felavatásra várva, kórházi csomag vigyázzállásban, kismama idegei megtépázva. Ráismersz a harmadik trimeszterre? Az utolsó simítások és a tűkön ülés időszaka. Lehet, hogy eddigi lelkesedésed alábbhagyott és már ahhoz sincs türelmed/erőd/kedved, hogy tápláló falatokat varázsolj tányérodra. Pedig az terhességed végéig fontos lenne. Ne hagyd, hogy a finisben merüljenek ki tartalékaid. Vértezd fel magad a szülésre vitalizáló ételekkel és italokkal.Adókártya igénylése elvesztés, lopás esetén

Tekintve, hogy az Adókártyám kb. két éve lopás áldozata lett, s egy hivatalos ügy elintézéséhez szükség lett volna a kis plasztikra, így gondoltam, ideje lépni az ügyben.
A neten megnéztem, hogy hol található hozzánk legközelebb ügyfélszolgálat, majd az őszi szünetet kihasználva egy számomra alkalmas időpontban elmentem a hivatalba.