Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 1. hét

Hétről hétre

Baba

Leválik a méhnyálkahártya (menstruáció), majd a hormonok hatására beérik a következő pete, ez a peteérés vagy ovuláció.

Mama

Elkezdődött az utolsó havi ciklusod és talán fontolóra vetted, hogy teherbe ess. Ez esetben, a leendő babád egészsége miatt érdemes előre tervezni és már mostantól jobban odafigyelni a szokásaidra. Legjobb ha úgy viselkedsz, mintha már terhes lennél, amíg ennek ellenkezője ki nem derül. Ha eddig még nem szedtél magzatvédő vitaminokat, most mindenképpen ajánlott elkezdeni (a legtöbb gyógyszertárban kapható). Hagyj fel az alkoholfogyasztással és a dohányzással (a passzív dohányzás is árt, így ajánlatos ezt is kerülni). Ha nem feltétlenül szükséges, kerüld a röntgen vizsgálatot és a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények szedését, de legalábbis mindenképen konzultálj egy szakemberrel, az általad szedett gyógyszer esetleges, magzatra gyakorolt hatásáról.

Papa

Sok leendő apuka kezd ilyenkor odafigyelni arra, hogy mit is eszik vagy iszik. Az apuka egészsége fontos szerepet játszik a leendő csemete egészségében és fejlődésében. Ez egy ideális idő arra, hogy abbahagyd a dohányzást, egészségesen kezdj el táplálkozni és célokat tűz ki az egészségeddel kapcsolatban.

Tippek kólikás babák megnyugtatásához

A baba számára a születés és az azt követő néhány hét mentálisan igen intenzív élményt jelent, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az anyaméh kiszámítható és védett világát elhagyva, egészen új ingerek érik a picit.A 15 leggyakoribb aggodalom a terhesség alatt – 2. rész

Álljon itt további néhány tanács, hogy a terhességed alatti túlzott aggodalmakat elkerüld, válaszolunk a leggyakoribb kérdésekre, félelmekre.