Tiltott ételek a terhesség alatt – 2.

Természetesen nem csak az ételekre kell odafigyelned a terhesség alatt, az sem mindegy mit iszol, hiszen minden hatás, ami az ételek, vagy italok által Téged ér, hatással lesz a magzatra is. Lássuk, mely italokkal érdemes leginkább vigyáznod.

Feketelistás italok

  • A koffein negatívan befolyásolja a kalcium felszívódását a szervezetben, ezért ha lehet, kerüld a kávét a terhesség alatt. Kávé helyett igyál zöld- vagy gyümölcsteát.
  • Nyers, pasztörizálatlan tej fogyasztása tilos!
  • Lehetőleg kerüld a csapvizet, még ha olyan városban laksz is, mint Budapest, ahol világviszonylatban tiszta a csapvíz. Helyette igyál szénsavmentes ásványvizet, de figyelj rá, hogy rendszeresen válts márkát.
  • Az energiaitalok és a mesterséges színezéket, tartósítószert, valamint rengeteg cukrot tartalmazó italok fogyasztása szintén kerülendő.
  • Dobozos gyümölcsléből csak olyat igyál, amely nem tartalmaz tartósítószert, de még jobb, ha frissen facsarsz magadnak zöldség- vagy gyümölcslevet.
  • A terhesség alatt ne fogyassz alkoholt. A terhesség elején méhlepény-gyulladást okozva vetélést idézhet elő, ezen kívül magzati károsodás léphet fel, amely magatartási zavarok, fejlődési rendellenességek kialakulásához vezethet.

Cigaretta: NE

A várandósság alatt egyáltalán ne dohányozz és ne tartózkodj füstös helyen, mert a passzív dohányzás ugyanúgy árt a babának. A nikotin csökkenti a placentában a keringést és ez magzati oxigénhiányt okozhat, aminek fejletlen, kis súlyú újszülött lesz az eredménye, ráadásul az oxigénhiány, komoly agyi fejlődési problémákat is okozhat, ami kihathat a a gyermek későbbi mentális képességeire és intelligenciájára.

Terhesség hétről hétre – Első trimeszter, 5. hét

Ezen a héten dobban meg először a szíve a kisbabádnak! Ettől kezdve felgyorsulnak az események.Problémák a terhesség alatt – visszér és aranyér

A kismamák rémálma a visszér és az aranyér. Megszüntetni nem, enyhíteni azonban lehet a tüneteket.