Mennyi ideig tart, hogy teherbe essek

Nehéz megmondani, pontosan mennyi idő kell, hogy egy nő teherbe essen, persze vannak általános statisztikák, amik fogózkodót nyújthatnak ehhez. De természetesen minden ember különböző, így nem szabad ezekből az általános statisztikákból automatikusan saját magunkra nézve következtetéseket levonni. Normálisan a termékeny pároknak 20-30% esélyük van a teherbeesésre minden ciklus alatt. Kb. a párok 84%-a egy éven belül teherbe esik ha nem védekeznek. Újabb 8% esetében általában a következő évben megtörténik a teherbe esés a folyamatos próbálkozás mellett. Elmondható tehát, hogy míg vannak párok, akiknél az első hónapban sikerül a teherbeesés, addig sokan néhány évig is próbálkoznak.

A legfontosabb faktorok, amik hatással lehetnek a termékenységre:

  • A partnerek életkora, étrendje és életstílusa.
  • A partnerek, főleg a leendő apuka foglalkozása.
  • Krónikus betegségek.
  • Nemzőképesség.
  • A nemi érintkezés gyakorisága.

Sok nő hiszi, hogy növelheti a teherbeesés valószínűségét azzal, ha megtanulja hajszálpontosan eltalálni az ovuláció időpontját. A termékenységgel foglalkozó szakemberek óva intenek attól, hogy a pár az ovuláció környéki néhány napra korlátozza a szexuális együttléteket. Ez amellett, hogy érzelmileg megterhelő, nem növeli a megtermékenyülés esélyét. Sokkal jobb, ha néhány naponta együtt vagytok a pároddal és akkor mindig lesz spermium a megfelelő helyen, amikor peteérésed van.

Horoszkóp – Mérleg

A Mérleg jegyében született gyermek – horoszkópKészségfejlesztő gyakorlatok gyerekeknek

Ha gyermekeddel a közös szabadidő tartalmas eltöltéséhez keresel ötleteket, minden bizonnyal hasznosnak fogod találni az alábbi gyűjteményt.