Adatvédelmi szabályzat

Örömmel látunk a Bertengo.com oldalon. Jelen adatvédelmi szabályzat azért készült, hogy ismertesse az általad, a weboldalon keresztül megadott adatok gyűjtésével, használatával és közzétételével (a továbbiakban kezelésével) kapcsolatos gyakorlatunkat. Kérünk, olvasd el a teljes Adatvédelmi Szabályzatot, mielőtt használod vagy adatokat töltesz fel az oldalra. Az oldal használata előtt kérjük olvasd el a Felhasználási Feltételeket is.
Belegyezés
Az oldal használatával elfogadod jelen Adatvédelmi Szabályzatot és a Bertengo Felhasználási feltételeit. Minden esetben, amikor adatokat töltesz fel az oldalon keresztül, a beleegyezésedet adod, hogy Adatvédelmi Szabályzatunk szerint kezeljük azokat.
Gyermekek
Ez az oldal nem gyermekek számára készült. Az oldalon keresztül nem gyűjtünk adatokat gyermekektől. Azokban az esetekben, amikor mégis szükséges gyermekek személyes adatainak megadása, azt minden esetben a szüleiktől kérjük. Megkérjük az oldal használóit, hogy ne osszanak meg semmilyen információt gyermekekről, szüleik kifejezett hozzájárulása nélkül.
Általad megadott információk
Az oldalon keresztül információkat gyűjtünk a felhasználóktól. Ezen információk egy része lehetőséget nyújt a felhasználó egyedi azonosítására (pl.: név, cím, e-mail, stb.). Az oldal bizonyos részein azért kérünk Tőled személyes azonosításra alkalmas információkat, hogy használni tudd az oldal speciális szolgáltatásait. Ezekben az esetekben mindig jelezzük, hogy mely információk megadása kötelező és melyeké opcionális.
Amennyiben oldalainkon információkat osztasz meg, ezzel ránk ruházod a jogot, hogy azokat felhasználhassuk. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a sértő, obszcén, helytelen nyelvet vagy nyelvezetet használó közléseket, sértő, illetlen, oldalainkra nem való információkat oldalainkról eltávolítsuk.
A Bertengo.com tulajdonosa és üzemeltetője, tevékenysége során minden rendelkezésére álló eszközzel védi látogatói és ügyfelei személyiségi jogait, betartja a Polgári Törvénykönyvben és a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben rögzített előírásokat.
Személyes információk megadásakor beleegyezel abba, hogy adataidat a kért szolgáltatás teljesítése érdekében azonosításodra felhasználjuk. Az üzemeltető a birtokába került személyes adatokat csak és kizárólag a látogató által azok megadásakor ismert célra használja, más harmadik személy részére külön hozzájárulás nélkül nem adja tovább és nem teszi hozzáférhetővé, azokat elkülönítve tárolja.
Passzív információ gyűjtés
A böngésződ bizonyos adatokat (pl.: IP cím, böngésző verzió, internet szolgáltató, honnan érkeztél az oldalra, merre hagyod el az oldalt) automatikusan továbbít a szerver felé, amikor meglátogatod az oldalt. Ezeket a személyesnek tekinthető (de nem személyi-) adatokat kizárólag statisztikai célokra és az oldal továbbfejlesztésére használjuk fel, és tároljuk.
Információk közzététele
Az általad az oldalon keresztül megadott információk – kivéve a nem publikus adatokat, melyeket minden esetben külön jelzünk – más látogatók számára is láthatóak. Amennyiben a mindenki számára látható mezőkben személyes adataidat is megadod, azzal esetleges kéretlen megkereséseknek (pl.: spam) teszed ki magad.
A Bertengo a weboldal forgalmával kapcsolatos összesített adatokat megoszthat a vele szerződésben álló partnereivel, de nem ad át és nem oszt meg harmadik féllel a felhasználó azonosítását lehetővé tevő személyes adatot, a felhasználó kifejezett engedélye nélkül.
Az előző pont alól kivételt képeznek azok az esetek, amikor jogszabály írja elő az információ átadást az erre feljogosított szerv részére.
Információ biztonság
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldalon keresztül általad megadott személyes adatokat védjük az adatvesztéstől, visszaélésektől, jogosulatlan hozzáférésekről vagy azok módosításától. Kérjük vedd figyelembe, hogy az Interneten keresztüli adatátvitel sohasem lehet teljesen biztonságos vagy hibáktól mentes.
Más oldalakra mutató linkek
Oldalunk tartalmaz linkeket vagy referenciákat más weboldalakra, melyekre jelen Adatvédelmi Szabályzat nem vonatkozik.
További rendelkezések
Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy bármely regisztrált felhasználó hozzáférését felfüggesszük, illetve oldalainkat minden olyan személy elől elzárjuk (és minden ilyen személy ellen törvényes úton fellépjünk), aki a leírtakkal össze nem egyeztethető módon jár el. Kijelentjük, hogy minden érdekeinket sértő, illetve a leírtakkal összeegyeztethetetlen információt eltávolítunk oldalainkról. Minden felelősséget elhárítunk magunkról, amely bárkinek az oldalainkon megjelent információkkal kapcsolatos, illetve bármilyen az oldalaink látogatásából eredő egyéb káresetére vonatkozik. Minden nem tárgyalt jogi vonatkozással kapcsolatban a magyarországi törvényeket és a magyarországi hatóságok döntéseit tartjuk irányadónak.
Az Adatvédelmi Szabályzat változása
A Bertengo fenntartja magának a jogot, hogy ezen Adatvédelmi Szabályzat bármely pontját saját döntése alapján, vagy amennyiben erre törvény kötelezi, megváltoztassa.

Tiltott ételek a terhesség alatt – 2.

Terhesség alatt ne egyél megszokásból, mert ezzel akár árthatsz is a magzatodnak. Miről kell lemondanod?A terhességi cukorbetegség veszélyei

A terhességi cukorbetegséget komolyan kell venni, mert kezelés nélkül súlyos problémákat okozhat a gyermeknél és az anyánál is és akár a magzat halálával is járhat.