Felhasználási feltételek

(Érvényes: 2009. július 1.)

FONTOS: KÉRÜNK, OLVASD EL FIGYELMESEN A TELJES DOKUMENTUMOT, AMELY ISMERTETI A BERTENGO.COM WEBOLDAL ÉS SZOLGÁLTATÁSAINAK ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIT
Bevezetés
Köszöntünk a Bertengo.com weboldalon (továbbiakban weboldal). Az oldal használatával elismered, hogy tisztában vagy a Felhasználási Feltételek tartalmával és teljes mértékben elfogadod azokat. Az oldalunkon keresztül általad megadott adatok kezelésével kapcsolatban kérjük, olvasd el az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Felhasználási Feltételek módosítása
Az oldal üzemeltetője bármikor tetszőlegesen módosíthatja jelen Felhasználási Feltételek tartalmát. Az oldal folyamatos használatával elismered, hogy az aktuális Felhasználási Feltételeket elfogadod, ezért kérünk rendszeresen ellenőrizd a feltételek esetleges változását.
Kapcsolat
Amennyiben a dokumentumban foglaltakkal kapcsolatban bármilyen kérdésed vagy fenntartásod van, kérjük lépj velünk kapcsolatba.
Adatok és információk felhasználása
Számos információ, tanács, ajánlás, levél, üzenet, szöveg, kép, grafika, szoftver, videó és egyéb adat (továbbiakban Tartalom) megtalálható oldalunkon. Ezen adatok egy részét az oldal felhasználói töltötték fel a weboldalra. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az oldalon elérhető adatok pontosak, teljesek és frissek legyenek, mindazonáltal nem tudjuk garantálni és felelősséget sem vállalunk az adatok pontosságáért, teljességéért és napra készségéért.
A WEBOLDALON ELÉRHETŐ TARTALMAKAT ANNAK FIGYELEMBE VÉTELÉVEL KÖZÖLJÜK, HOGY SEM A BERTENGO ÜZEMELTETŐI, SEM AZ OLDALON TARTALMAT MEGJELENTETŐ CÉGEK ÉS FELHASZNÁLÓK NEM FOGLALKOZNAK ORVOSI-, ÉLETVEZETÉSI, EGÉSZSÉGÜGYI-, JOGI- VAGY EGYÉB TANÁCSADÁSSAL.
EZEN TARTALMAK KIZÁRÓLAG ÁLTALÁNOS OKTATÁSI CÉLLAL ÉRHETŐEK EL. NEM TEKINTHETŐEK ORVOSI- EGÉSZSÉGÜGY- VAGY ÉLETVEZETÉSI TANÁCSNAK ÉS NEM HASZNÁLHATÓAK ORVOSI DIAGNÓZISRA VAGY KEZELÉSRE BÁRMELY EGYÉNI PROBLÉMA ESETÉN. A OLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK NEM HELYETTESÍTHETIK MEGFELELŐ KÉPESÍTÉSSEL RENDELKEZŐ SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉT. KÉRJÜK, HOGY BÁRMILYEN EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMA, VAGY BÁRMILYEN KEZELÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT KONZULTÁLJ EGY MEGFELELŐ SZAKORVOSSAL VAGY KÉPZETT EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSDADÓVAL.
Felhasználók által feltöltött adatok
Te vagy felelős minden adatért, amlyet a Weboldalon keresztül elérhetővé teszel. Ezzel egyúttal elismered, hogy az (1) általad feltöltött tartalom nem bizalmas és rendelkezel az esetlegesen szükséges engedéllyel, hogy a tartalmat elérhetővé tedd; (2) feljogosítod az oldal üzemeltetőjét, hogy a tartalmat bármilyen ellenszolgáltatás nélkül tetszőlegesen módosíthassa, reprodukálja, publikálja bármilyen jelenleg létező, vagy a jövőben elérhető médián keresztül.
Az oldal üzemeltetőjének jogában áll, hogy bármely okból módosítsa, elutasítsa vagy eltávolítsa a felhasználók által a Weboldalra feltöltött adatokat.
Korlátozások
Elfogadod, hogy nem oszthatsz meg a Weboldalon keresztül olyan tartalmat, amely:

  • törvénytelen, sértő, rágalmazó, fenyegető, obszcén vagy sérti valaki személyiségi jogait;
  • megszegi vagy sérti bármely szervezet vagy személy szerzői jogait, védjegyét, szabadalmát, üzleti titkait;
  • vírust vagy bármely más ártalmas fájlt, programot vagy kódot tartalmaz;
  • bármilyen nem engedélyezett reklámot, promóciós terméket, lánclevelet, spam-et vagy bármely más kéretlen e-mailt tartalmaz;
  • esetén nem rendelkezel a publikáláshoz és megosztáshoz szükséges jogokkal.

Tartalommal kapcsolatos észrevételek
Amennyiben a Weboldalon olyan tartalmat találsz, amely megítélésed szerint a fenti korlátozások alá esik, kérjük lépj velünk kapcsolatba #link# a tartalom pontos helyének (webcím) megadásával.
Törvényeknek való megfelelés
Elismered, hogy a Weboldal használata során betartasz minden az oldal és általában az Internet használatával kapcsolatos törvényt és szabályozást. Amennyiben az oldal használata során megszeged valamely hatályos törvényt, beleértve, de nem kizárólag, megsérted más emberek személyiségi jogait, az oldal üzemeltetőjének jogában áll korlátozni a Weboldalhoz való hozzáférésedet, vagy akár bírósági eljárást kezdeményezni a törvénytelenség megszűntetése érdekében.
Szellemi tulajdon
A bertengo.com oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Olvasóink az interneten szabadon olvashatnak bármilyen oldalainkon megjelent információt, későbbi megtekintés és értelmezés céljából bármit letölthetnek vagy lementhetnek számítógépeikre, barátjuknak, rokonuknak, ismerősüknek szabadon megmutathatnak bármilyen információt és cikket, bármit kinyomtathatnak és felhasználhatnak. Tilos azonban eltávolítani a böngészett és a letöltött oldalakon szereplő jogi- és tulajdonjogi-, illetve az esetleges szabadalomra vonatkozó információkat, tilos továbbá a tőlünk (nem csak internetes oldalainkról) származó információk árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.
Védjegyek, védett nevek
Oldalainkon a látogatók gyakran találkoznak cégek, termékek védett neveivel, logókkal, grafikai elemekkel. Ezek a bejegyzett nevek, grafikai elemek minden esetben az azokat bejegyző cégek kizárólagos tulajdonát képezik, illetve azokat minden esetben a bejegyző cég védjegyének tekintjük. Saját védjegyeink használatához minden esetben ki kell kérni írásos beleegyezésünket.
Linkek más weboldalakra
Minden esetben körültekintően választjuk azokat a szervezeteket, amelyekre oldalainkon internetes hivatkozásokat helyeztünk el, mindazonáltal az általuk közölt információk helyességéért akkor sem vállalhatunk felelősséget, ha a mi oldalunkon keresztül jutottál el oldalaikra.
Garancia
Az oldal üzemeltetője nem vállal semmilyen felelősséget, hogy az oldal tartalma megfelel az elvárásaidnak, illetve, hogy az oldal elérhetőségét folyamatosan, megszakítások nélkül biztosítja, valamint nem vállal garanciát az oldal tartalmi/funkcionális hibamentességért. Az oldal üzemeltetője elhárít minden felelősséget bármely, az oldal használatából eredő kárért.
Bármely a Weboldalról letöltött információt csak a saját felelősségedre használhatsz.
Korlátozások és felelősség
Az oldal üzemeltetője nem vállal semmilyen felelősséget bármely, a Weboldalon elérhető infomációk alapján tett cselekedet vagy annak elmulasztása miatt bekövetkezett káros következményért. Saját vagy gyermeked egészségével, helyes táplálásával, nevelésével kapcsolatos kérdésekben mindig konzultálj orvosoddal, a sürgős esetekben azonnal vedd fel a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel. Felhívjuk a figyelmedet, hogy információnk felnőtteknek, illetve szülői felügyelet alatt álló tizenéveseknek szólnak.
Weboldal módosítása vagy felfüggesztése
Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a Weboldalt bármikor tetszőlegesen módosítsa, működését szüneteltesse, vagy felfüggessze ideiglenesen vagy véglegesen a felhasználók értesítése nélkül.
Vonatkozó törvények
Jelen dokumentumban nem szabályzott kérdésekben Magyaroszág mindenkor hatályos törvényei és rendelkezései az irányadóak.

Komplikációk a terhesség alatt – Rh összeférhetetlenség

Az AB0 mellett létezik egy másik fontos vércsoportrendszer, amelyet a Rhesus-faktor (Rh) határoz meg. Az Rh a vörösvértestek felszínén található anyag. Ha van ilyen anyag valaki szervezetében, akkor az illető Rh-pozitív (Rh+), ha pedig hiányzik, akkor Rh-negatív (Rh-). Az európai emberek 85%-a Rh-pozítív.Így étkezz, ha szeretnél teherbe esni

Bár nem az étrend az egyetlen tényező a sikeres családalapításhoz, de sokat hozzátehet és sajnos, el is vehet. Mielőtt csak a nőkre hárítanánk a felelősséget a helyes étrend összeállításában, fontos megemlíteni, hogy az egészséges gyermek megszületésében a férfi életmódja, ezáltal étrendje is szerepet játszik.