Magasságkalkulátor - baba hossza/gyermek magassága

A baba illetve gyermek várható felnőttkori testmagassága több dologtól is függ. Nagyon fontos, hogy a kismama a terhesség alatt kerülje az alkohol és a nikotin bevitelét, mert ezek negatívan befolyásolhatják a baba későbbi növekedését. Természetesen a szülőktől örökölt genetikai tulajdonságok is jelentős befolyással vannak a gyermek elérhető testmagasságára.

Ha azonban nagyon sok baba és gyermek, életkortól függő testmagasságváltozását vizsgáljuk, akkor valós képet kaphatunk arról, hogy jellemzően hogyan változik a babák és gyermekek testmagassága hónapról-hónapra. A Bertengo gyermek és baba magasság kalkulátora a WHO statisztikáit használja így megbízható képet ad a gyermekek átlagos magasságváltozásáról az életkor előrehaladtával.

A diagram értelmezése: A piros vonalak jelzik azt a tartományt, ahova a WHO statisztikái alapján a gyermekek 94%-a esik az adott életkorban jellemző testmagasság alapján. A narancssárga vonalak a 70%-os tartományt jelölik, azaz minden 100 baba, illetve gyermek közül 70 ebbe a magasságtartományba esik. A középső zöld vonal a testúlyok középértéke (mediánja). A gyermekek 50%-nak a testmagassága nagyobb, 50%-nak a testmagassága pedig kisebb ezen értéknél. Ez az érték közel esik az átlagos testmagassághoz az adott életkorban.

A baba/gyermek neme:
A baba/gyermek hossza/magassága:  cm
A baba/gyermek életkora:  Hónap
Számol
A gyermek és baba magasságkalkulátor adatai csupán tájékoztató jellegűek. A WHO statisztikái rengeteg, a világ minden tájáról származó gyermek adatai alapján készültek, mindazonáltal az adatok nem jelentenek ajánlást a baba, illetve gyermek magasságával kapcsolatban. Amennyiben saját gyermeked magassága kívül esik valamely irányban a fent említett tartományokból, az önmagában nem jelent semmi bajt. Ha mégis bizonytalan vagy gyermeked helyes testsúlyával kapcsolatban, mindenképen beszélj a gyermkorvosoddal, mielőtt bármilyen változtatást eszközölnél gyermeked életvitelében!

Gyakori gyermekbetegségek – Megfázás

Ez az égövön ősszel és télen minden korosztályban igen gyakori a megfázás így természetesen a gyermekek sem kerülhetik el. Fontos azonban tudni, hogy a közönséges megfázás és az influeknza különböző betegségek.Terhesség hétről hétre – Második trimeszter, 21. hét

A magzat szervei tovább fejlődnek. Súlya eléri a 370 grammot, de a méhen kívül még életképtelen lenne. Kevés a bőrét borító zsírréteg, ráadásul nagyon vékony és átlátszó, az áttűnő vérerek miatt rózsaszínes árnyalatú.